مشاوره حقوقی رایگان - اعسار چک

با سلام، بنده بابت فروش دستگاه چکی به مبلغ 2750000 تومان دریافت کرده‌ام، لیکن خریدار نسبت به پرداخت وجه چک اقدام نکرده و پس از شکایت در شورای حل اختلاف نسبت به پرداخت وجه چک محکوم شد، خوانده جهت پرداخت، دادخواست اعسار ارائه کرده، سوال اینکه آیا برای این مبلغ امکان ارائه دادخواست اعسار وجود دارد و پذیرفته می‌شود؟ ثانیا، آیا بنده میتوانم نسبت به تاخیر در پرداخت دادخواست تقدیم کنم، ثالثا، در شهادت شهود با وجود اینکه خوانده 33 سال سن دارد هر دو شهود مدعی به شناخت از اموال و دارایی‌های شخص به مدت 35 سال شده‌اند، آیا در چنین شرایطی شهادت شهود از نظر شکلی مشکل ندارد؟ رابعا، با توجه به اینکه خوانده (علی‌الظاهر و قبل از هرگونه تحقیق و استعلام از ارگانها و بانکها) حداقل مالک یک دستگاه پراید می‌باشد آیا درخواست اعسار ایشان پذیرفته میگردد؟ قبلا از بذل توجه سروران گرامی کمال تشکر را دارم.

پاسخ ها :

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

رسیدگی و صدور رای در مورد اعسار بستگی به اظهارات طرفین و نحوه دفاعیات طرفین و علی الخصوص بستگی به اظهارات شهود دارد.
هر مالی از محکوم علیه سراغ دارید می توانید به دادگاه اعلام نمایید.

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام دادخواست اعسار پذیرفته می شود ولی رای صادره بستگی به دفاعیات شما در خصوص تمکن مالی و معرفی اموال محکوم و همچنین استعلامات لازم توسط شورا بستگی دارد