مشاوره حقوقی رایگان - بخشش مهریه در قبال حق طلاق

با سلام
من خانمم مهریه اش رو اجرا گذاشته و در دادگاه اول محکوم به پرداخت کل مهریه شدم بعد از آن من از خانمم رضایت نامه محضری در خصوص پرونده مهریه گرفتم و همچنین مهریه را در برابر حق طلاق در محضر به بنده ابرا نمودند
الان در مهلت بیست روزه بعد از حکم مهریه دادگاه هستم
خواستم بدونم چطور من باید رضایت نامه رو ارائه کنم که پرونده مهریه ام سقوط کند و مختومه بشه
چه اقدامی باید انجام بدهم؟
ممنون

پاسخ ها :

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

بسمه تعالی .
سلام و عرض ادب .

تنظیم مدارک ابرا مهریه در دفاتر اسناد رسمی
ابرا مهریه در قبال حق طلاق اغلب به صورت رسمی انجام می شود. در این فرایند زوجین معافیت زوج از پرداخت مهریه را در دفاتر اسناد رسمی ثبت کرده و سند مربوط به آن را به صورت قانونی دریافت می کنند. دفترخانه در این اسناد درج می کند که زوجه به صورت توافقی همه یا بخشی از مهریه خود را ابرا کرده است. در صورتی که این اسناد به صورت رسمی ثبت شوند، زوجه دیگر حقی برای دریافت همه یا بخشی از مهریه ابرا شده نخواهد داشت و ادعایی نیز نمی کند. سند اقرارنامه مربوط به این فرایند نیز در دفترخانه ها ثبت می شود.

ابرا مهریه در قبال طلاق گاها در دادگاه نیز تنظیم خواهد شد. این فرایند طی صورتجلسه های تنظیم شده در دادگاه انجام شده و زوجه تصمیم خود را در خصوص ابرا مهریه اعلام می دارد. این روش ابرا نیز اعتبار مورد نیاز را دارد. در صورتی که زوجه در برابر شرط طلاق از مهریه خود گذشت کند، باید ثبت طلاق نیز در اسناد رسمی تعیین شده انجام شود. در این صورت ثبت طلاق قطعی است و زوج نمی تواند ادعایی در این زمینه داشته باشد.

با آگاهی از مطالب فوق .

حق مهریه ء زوجه ساقط شده و این امر در سند رسمی درج شده که پس از حکم دادگاه مبنی بر مدیون بودن زوج به پرداخت مهریه صادر شده و( سند رسمی حاکی از ابراء مهریه
در قبال حق طلاق و ارائه سند به دادگاه
موجب اسقاط حق ایجاد شده برای زوجه توسط دادگاه میشود .)
و پرونده از لحظه ء ارائه سند به دادگاه بصورت طلاق توافقی در مرحله بعد رسیدگی بصورت (تجدید نظر ) در دادگاه محسوب میشود
که معمولا با این سند دیگر مهریه ء زوجه از تکلیف زوج خارج میشود و این ابراء توسط زوجه نشانگر کراهت زوجه از زندگی با زوج تلقی شده و صیغه ء طلاق زوج هم با عنوان طلاق توافقی جاری میشود. و پرونده مختومه میشود .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
همسرتان لایحه اعلام گذشت به شعبه ارسال کند

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

رضایت‌نامه فوق را ضمیمه پرونده نمایید