مشاوره حقوقی رایگان - اعسار هزینه دادرسی

همسرم برای مطالبه مهریه به تعداد 250 سکه تمام بهار محکوم شده و اعسار هزینه دادرسی داده. و در فرم مربوطه عنوان کرده که کارگر است و شهود از طریق کارگری آشنا هستند. همسرم کارگاه دارد و اجاره نامه کارگاه را به اسم کس دیگری زده است. در جلسه رسیدگی من از چه چیزی باید دفاع کنم؟ مدرک دست من اجاره نامه قبلی کارگاه به اسم خودش است که تاریخ تمدیدش تا آبان امسال بود. ضمنا پرونده مهریه را به این پرونده لف کرده اند. هزینه دادرسی چقدر میشود؟ اگر اعسار او پذیرفته شود من باید هزینه دادرسی را پرداخت نمایم؟

پاسخ ها :

سيدمحمد  ملازم امام

جناب آقای سيدمحمد ملازم امام :

با سلام
پرداخت هزینه دادرسی بر عهده خواهان دعوی ، واخواه یا تجدیدنظرخواه است . هزینه ای که خواهان بدوی پرداخت می کند در صورت موفقیت در دعوی ، از محکوم علیه علاوه بر اصل طلب وصول می شود . در پاسخ به سؤال شما باید گفت که هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظر 4/5 درصد طلب است و اگر اعسار از هزینه دادرسی به نفع همسرتان صادر شود شما موظف به پرداختش نیستید . برای جلسه رسیدگی هم باید توانائی ایشان برای پرداخت مبلغ هزینه دادرسی را با معرفی ملک ، خودرو ، حساب بانکی ، سهم الارث و ... ثابت کنید در غیر اینصورت أی اعسار به نفع همسرتان صادر می شود که البته این مسأله تأثیری در حق شما نخواهد داشت