مشاوره حقوقی رایگان - روشن شدن وضعیت بنده به جهت ازدواج مجدد

با عرض سلام مادر تاریخ 1396/10/06 به صورت توافقی از هم جدا شدیم همسرم یک ماه قبل از تاریخ طلاق مهریه بنده را به صورت کامل مطابق با سند اقرارنامه غیر مالی دفترخانه اسناد رسمی پرداخت کرد و جهیزیه خودم را نیز مطابق با صورت جلسه واحد اجرای احکام تحویل گرفته ام و بابت نفقه معوقه تا تاریخ طلاق یک فقره سفته از همسرم دریافت کرده ام صیغه طلاق خلع اجرا شده اما سه روز بعد از جاری شدن صیغه طلاق من به منزل همسر سابق بازگشته ام و در ایام عده طلاق به علت اینکه فکر میکردم که در این سه ماه با همسر سابق محرم هستم به منزل ایشان مراجعه و با ایشان روابط زناشویی داشتم اما قصد رجوع نداشتم اما در ایام عده طلاق متوجه شدم عادت ماهیانه نمی شوم به خاطر همین موضوع به منزل پدرم برگشتم و جهت تست بارداری به ازمایشگاه مراجعه داشتم که بعد از تست در تاریخ 1397/01/06 طبق گزارش ازمایشگاه بارداری من مثبت اعلام شد و من در ان تاریخ از همسر سابق سه ماهه باردار بودم اما رجوع خودم را اعلام نکردم و همسر سابقم را در جریان مسئله بارداری قرار دادم و ایشان اصرار داشت که ما رجوع کرده ایم و باید رجوع در دفتر رسمی طلاق به جهت بحث بارداری و گرفتن شناسنامه نوزاد ثبت شود اما من من زیر بار این موضوع نرفتم و گفتم ما طلاق هستیم و شما همسر قانونی من نیستید و در تاریخ 1397/02/06 به بیمارستان مراجعه و هنگامی که جنین پنج ماهه بوده اقدام به سقط جنین نمودم که متاسفانه مسولیین بیمارستان به جهت مسائل قانونی موضوع سقط را به همسر سابق اطلاع دادند همسر سابق اقدام به دادخواست اثبات رجوع و الزام به ثبت واقعه رجوع داد که در دادگاه بدوی حکم بدین گونه صادر شد در خصوص دعوی اقای م.ر فرزند محمد به طرفیت خانم ف.م فرزند ب به خواسته اثبات رجوع و الزام به تنظیم سند رسمی ازدواج ما حصل ادعای خواهان این است که در پرونده کلاسه ...... شعبه اول حقوقی تقاضای طلاق توافقی نموده و صیغه طلاق جاری گردیده لکن سه روز بعد از ان خوانده به منزل وی امده و اظهار پشیمانی نموده و با همدیگر زندگی کرده و نزدیکی داشته و خوانده باردار شده و بچه را سقط کرده لذا تقاضای صدور حکم به اثبات رجوع و الزام خوانده را به ثبت واقعه رجوع نموده خوانده نیز در مقام دفاع اعلام داشته صیغه طلاق جاری شده اما چون معنای عده را نمی دانسته و فکر می کرده که در این سه ماه با هم محرم هستند با ایشان رفته و با همدیگر نزدیکی داشتند ولی قصد رجوع نداشته دادگاه با توجه به دادخواست تقدیمی از سوی خواهان و رونوشت مصدق سند طلاق که حکایت از اجرای صیغه طلاق دارد و اظهارات طرفین و گواه و گواهی پزشکی بارداری خوانده و با عنایت به اینکه خوانده در قبال دعوی خواهان دفاع موجهی ارائه نداده و با اقدامات انجام شده قصد رجوع وی محرز می باشد دعوی خواهان را وارد دانسته و با استناد به مواد 1 و 4 و 20 قانون حمایت از خانواده و مواد 1143 و 1149 قانون مدنی حکم به اثبات رجوع و الزام به ثبت واقعه رجوع در دفتر رسمی ثبت طلاق صادر می نماید رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاههای محترم مرکز استان می باشد که بنده به حکم صادره با توجه به خلع بون طلاق و اینکه در طلاق بائن برای مرد به هیچ گونه حق رجوعی وجود ندارد اعتراض نمودم و پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع شده و حکم دادگاه تجدید نظر بدین شرح است در خصوص تجدید نظر خواهی خانم ف.م فرزند ب به طرفیت م.ر نسبت به دادنامه صادره به شماره .... مورخه 1397/05/14 صادره از شعبه اول حقوقی اسفراین که به موجب ان حکم به اثبات رجوع و الزام تجدید نظر خواه به ثبت واقعه رجوع در دفتر رسمی طلاق به شرح دادنامه موصوف صادر شده است دادگاه با توجه به دادخواست تجدید نظر خواهی و دفاعیات تجدید نظر خواه در مرحله بدوی و جلسه رسیدگی مورخه 1397/02/07 این دادگاه و با عنایت به این که طلاق به صورت خلع صادر شده است و تجدید نظر خواه قسمتی از حقوق مالی خود از جمله نفقه ایام عده و مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل کرده است و پس از طلاق و در ایام عده به مبذول رجوع نکرده است و حضور وی در منزل زوج و همبستر شدن وی با همسر سابق دلیل بر رجوع از طلاق تلقی نمی گردد و تجدید نظر خواه در تمامی مراحل رسیدگی منکر رجوع از طلاق شده است لذا تجدید نظر خواهی را وارد تشخیص داده مستندا به ماده 358 قانون ایین دادرسی مدنی با نقض دادنامه تجدید نظر خواسته حکم بر بطلان دعوی خواهان بدوی صادر می نماید رای صادره قطعی است این در حالیست که بنده بعد از صدور حکم دادگاه تجدید نظر مطابق با دو فقره مبایعه نامه املاک که به عنوان تمام مهریه خود از همسر سابق گرفته بودم را دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک و ایفای تعهد مالی و اثبات عقد بیع دادم و دو مورد گزارش اصلاحی صادر و املاک به من تحویل شد حالا همسر سابق بنده مدعی است که حکم دادگاه تجدید نظر که گفته طلاق یه صورت خلع صادر شده و زوجه نفقه ایام عده خود را در مقابل طلاق بذل کرده با استناد به ماده 1109 غیر قانونی است و می گوید اگر طلاق خلع باشد نفقه ایام عده وجود ندارد و نیز مطابق سند اقرارنامه غیر مالی دفترخانه اسناد رسمی دریافت مهریه و احکام صادره بابت املاک و مبایعه های تنظیمی ان قسمت از دادنامه که قاضی گفته قسمتی از مهریه در مقابل طلاق بذل فاقد وجاهت قانونی است حالا با این شرایط به وجود امده بنده می خواهم با شخص دیگری ازدواج کنم که همسر سابق می گوید حکم دادگاه تجدید نظر غیر قانونی است و من قبول ندارم و شما همسر شرعی و قانونی من هستی و می گوید اگر ازدواج مجدد کنم از من به جرم زنای محصنه و سقط جنین شکایت می کند و می گوید طلاق ما رجعی است لطفا راهنمایی بفرمایید از لحاظ قانونی و شرعی وضعیت من چگونه است با تشکر

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام به عقیده بنده طلاق شما از ابتدا طلاق قابل رجوع بوده است چرا که تمام حقوق مالی خود را دریافت کرده اید.......... طلاق خلع طلاقی است که زن به واسطه کراهت از شوهر مالی به اندازه مهریه یا بیش از آن به شوهر می دهد........... بنابراین اینکه در حکم شما نوشته شده است طلاق خلع ماهیت ماجرا را عوض نمی کند.......... اما از طرفی یک حکم قطعی از سوی دادگاه تجدیدنظر صادر شده و قضیه اعتبار امر مختومه دارد و با توجه به تاریخ دادگاه تجدید نظر زمان اعاده دادرسی نیز به پایان رسیده .......... با این حال فارغ از تمامی مباحث حقوقی شما باید تکلیف زندگی قبلی را روشن نموده و بعد وارد زندگی جدید شوید چرا که ممکن است در زندگی جدید نیز دچار مشکل شوید............. با همسر سابق خود صحبت کرده و قضیه را تمام کنید.