مشاوره حقوقی رایگان - بیمه بیکاری

با سلام ضمن تشکر از تلاش شما بنده یه راهنمایی می خواستم. برای خودم یه شرکت دارم که در اون مدیر عامل هستم و الان هیچ فعالیت کاری با شرکت خودم ندارم و لیست ببمه هم رد نمی کنم در یک کارخانه کار میکنم و بیمه برام رد میکنه همزمان یک شرکت مشاور هم برام بیمه رد میکنه از کارخونه بیرون اومدم و عدم نیاز گرفتم چطوری میتونم از بیمه بیکاری استفاده بکنم. در ضمن از شرک مشاور هم می تونم عدم نیاز بگیرم

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

شرایط استفاده از بیمه بیکاری را مشاهده می‌کنید:

فرد متقاضی، مشمول قانون کار و تامین اجتماعی باشد.
فرد بیمه‌شده، بدون میل و اراده خود بیکار شده باشد.
در حال حاضر آماده به کار باشد.
کارگران دائمی، حداقل 6 ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
کارگران قراردادی در آخرین محل کارشان، حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
شرایط بالا معمولا به دلایلی مانند: تغییر ساختار سازمانی، وقوع حوادث غیرمترقبه چون سیل، زلزله، آتش سوزی و جنگ محقق می‌شود. دلایل گفته شده باید به تایید وزارت‌خانه و شورای عالی کار برسد. اگر فردی مطابق آن‌چه بیان شد، بیکار موقت تلقی شود، آنگاه می‌تواند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کند.

نکته: نمایندگان اداره تعاون، کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی، مرجع تصمیم‌گیری در تشخیص و تایید شرایط گرفتن بیمه بیکاری فرد هستند. از این رو به این بیمه، بیمه بیکاری تامین اجتماعی هم می‌گویند