مشاوره حقوقی رایگان - رسید پرداخت مهریه

با سلام

اینجانب با همسرم در کشور آمریکا ازدواج کردم و هم اکنون هم در خارج از ایران زندگی میکنیم. عقدنامه ما توسط یک مرکز اسلامی در آمریکا (و نه در یک دفتر اسناد رسمی در ایران) صادر شد. سپس مدرک مذکور به همراه شناسنامه های ما به دفتر حفاظت منافع ایران در آمریکا فرستاده شد و آنها هم ازدواج ما را در شناسنامه ها ثبت کردند.

بنده میخواهم نسبت به پرداخت مهریه مندرج در عقدنامه اقدام کنم اما متاسفانه همسر من به بهانه های واهی حاضر به امضای اقرارنامه مبنی بر دریافت مهریه نمی باشد. سوال بنده این است که

1. آیا ایشان میتوانند با در دست داشتن عقدنامه مذکور، نسبت به دریافت مهریه خود در ایران اقدام کند و در نتیجه بنده را ممنوع الخروج کند؟

2. اگر ایشان راضی به امضای اقرارنامه شد و با توجه به اینکه در خارج از کشور امکان دسترسی به دفتر اسناد رسمی وجود ندارد، آیا امضا و اثر انگشت ایشان روی یک رسید دستی به همراه امضا و اثر انگشت دو شاهد برای رسمیت بخشیدن به رسید کفایت میکند؟ آیا این رسید میتواند جهت اثبات پرداخت مهریه در دادگاه ایران استفاده شود؟

با تشکر

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.1-بله.دردادگاه محل سکونت موقت خودیامحل سکونت شما درایران واگرمحل سکونت ندارید دردادگاه خانواده درتهران مطالبه مهریه نماید وهمزمان,ممنوع الخروجی شما رابگیرد.پیشنهادم این است زمانیکه ایشان اقدام کردند شما وکیل انتخاب تاکارهای پرونده راپیگیری نمایدوبا واریزی کل مبلغ مهریه بحساب سپرده دادگستری,ممنوع الخروجی شما رفع اثر می گردد.2-اقرارنامه یک سند عادی است که قابل انکار وتردیدوجعل می باشدوچنانچه دردادگاه نسبت به این اقرارنامه ادعای جعل ویا اظهارانکار وتردید شود,دادگاه به اصالت این سند رسیدگی می نماید3-بله بعنوان یک سند وبعنوان یک دلیل تازمانیکه به اصالت سند مذکور خدشه ای توسط طرف مقابل وارد نشود ویا اصالت سند مذکورمحرزشود,بعنوان یک مدرک قابل ارایه وقابل استناد می باشد.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

رسید عادی قابل قبول نیست. چنانچه دسترسی به دفتر اسناد رسمی را ندارید بهتر است اصلا پرداخت نکنید تا زوجه مطالبه نموده و سپس پرداخت نمایید.