مشاوره حقوقی رایگان - انتقال سهام عدالت متوفی بدون انحصار وراثت

با سلام، پسرم در جوانی فوت شد. فقط سهام عدالت به نام اوست که آن هم انحصار وراثت میخواهد. ساده ترین راهی که می‌توان اموال ناچیز را بدون دردسرهای انحصار وراثت انتقال داد، ممنون میشم بفرمایید. یه سوال خیلی مهم هم برایم هست اینکه بعد از فوت من عدم انحصار وراثت فرزند فوت شده‌ام برای همسر و سایر فرزندانم مشکل‌ساز میشود؟؟ در واقع در قوانین ایران انحصار وراثت چه برای فردی که دارایی دارد چه کسی که ندارد الزامی است؟؟

پاسخ ها :

علی اکبر حاجی زاده نداف

جناب آقای علی اکبر حاجی زاده نداف :

سلام
گواهی حصر وراثت دو نوع می باشد

یک نوع محدود می باشد که شاید به یک جلسه بعد از گرفتن استعلامات صادر شود

و نوع دیگر گواهی حصر وراثت نامحدود است

که باید در روزنامه آگهی شود
و سه ماهی طول میکشد

بهترین کاری که شما می‌توانید انجام دهید این است که گواهی حصر وراثت محدود بگیرید

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا وباسلام اصولا دریافت انحصار وراثت ضروری است وعدم دریافت ان تخلف نمی باشد گواهی حصر وراثت بر دو نوع است محدود ونا محدود است وتبع ماترک ومبلغ ودارائی متوفی است ودر فرض سوال شما نسبت به صدور گواهی حصر وراثت محدود از طریق دفاتر خدمات قضائی اقدام وکار را دنبال کنید در سر زیادی نخواهد داشت . موفق باشید