مشاوره حقوقی رایگان - عقب نشینی در کوچه بن بست

بنده در سال 81 خانه ای به مساحت 214 متر را در انتهای کوچه بن بست عرض 6 متری در رشت خریداری کردم و در انتهای کوچه تمام 6متر بر متعلق به من بود. و اون موقع عقب نشینی نداشت. خانه حیاطی به شکل ال داشت که پس از ورود به مساحت 30 متر با چرخش به راست به خانه می رسید و گردش خودرو از این ال به فضای باز به خاطر عرض کم زمین در این قسمت سخت است علاوه بر این قسمت دیگر زمین ال شکل به شکل ذوزنقه است . در بهمن ماه 98 برای پروانه ساخت اقدام کردم به من می گویند باید عقب نشینی کنی در حالی که همسایه چپ و راست در کوچه عقب نشینی 1متر داشته و کوچه عریض شده و عقب نشینی من فقط عمق کوچه را زیاد می کند و به همسایه ها از بر 3.5متری بر 9 متری خواهد داد . ولی برای من با توجه به قناص بودن زمین همان ذوزنقه در راس به صورت مسخره ای 1.5 متر شده است البته بر من از 6 متر به 7 افزایش میابد ولی دیگر 1. ماشین در این فضا دور نمی گیرد و داخل نمی رود 2. فضای پارکینگ برای 3واحد نخواهد بود و با توجه به شکل ذوزنقه ای بد زمین دیگر حتی بعید است کسی ان را خریداری کند. شهرداری می گوید از دست ما خارج و مربوط به شهرسازیست. فقط قیمت قسمتی که شهرداری دستور عقب نشینی داده بالغ بر 250 میلیون تومان است و فقط هم بر همسایه ها را زیاد می کند و ارزش واحدهای آنها را افزایش خواهد داد. آیا شهرسازی مجاز به زیاد کردن عمق کوچه نیز با عقب نشینی می باشد ؟ چه می توانم بکنم تا عقب نشینی نکنم ؟ آیا شکایت فایده خواهد داشت . باسپاس فراوان

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

بله شهرداری می تواند این کار را انجام دهد

احمد محسنیان

جناب آقای احمد محسنیان:

سلام. باید بررسی کنید که شهرداری وفق چه نقشه احرایی مصوبی دستور این عقب نشینی را داده است. عقب نشینی املاک می بایست مستند به طرح تفصیلی یا مصوبه کمیسیون ماده 5 باشد. اگر شهرداری خودش مصوبه ای در اینخصوص دارد می توانید مصوبه را در دیوان عدالت اداری ابطال نمایید.