مشاوره حقوقی رایگان - سوء استفاده از وکالت نامه و انتقال ملک

با تقدیم درود و سپاس از وکلای محترم بنده خانه ای را ضمن دریافت وکالت تام و طی مبایعه نامه ای رسمی از مادرم خریدم و ثمن معامله رانیز نقدا پرداخت کردم که در مبایعه نامه ذکر شده اماوقتی برای انتقال رسمی سند مراجعه کردم متوجه شدم که خواهرم که وکیل بلاعزل مادرم میباشد از این موضوع که تا آن تاریخ جهت ثبت مالکیتم اقدام نکرده بودم سوء استفاده کرده و بدون آنکه خرید و فروشی را ثبت کند تنها به واسطه وکالتی که از مادرم داشته اقدام به انتقال سند به نام خودش کرده حال با توجه به اینکه معامله بین من و مادر بر تغییر مالکیتی که خواهرم انجام داده تقدم دارد لطفا بفرمایید
1)بنده ازچه کسی و تحت چه عنوانی باید شکایت کنم ؟و به چه صورت ؟باید و نباید ؟
باکمال میل از راهنماییتون استفاده برده و پاسخگوی نکات مبهم پرونده ام هستم

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سوال نیاز به بررسی وگفتگوی متقابل دارد کاربر عزیز توصیه می کنم جهت رفع مشکل وارایه راهکار دقیق از طریق سایت مشاوره تلفنی بابنده بگیرید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مطابق با ماده 683 قانون مدنی ایران، در صورتی که وکالت موکل، به صورت بلاعزل تنظیم شده باشد و در آن قید شده باشد که موکل اختیار عمل در موضوع وکالت را ندارد، موکل تا جایی می‌تواند در موضوع وکالت اقدام عملی داشته باشد که با حقوق قانونی وکیل تعارضی نداشته باشد و برای این نوع اقدامات برای موکل محدودیتی وجود ندارد. موکل می‌تواند موضوع وکالت را خود انجام دهد و برای انجام عملی که به وکیل واگذار کرده است، محدودیت و منع قانونی نخواهد داشت. اما در موردی که شخص فروشنده ملکی را بفروشد و در وکالت فروش خود، به خریدار ملک وکالت بلاعزل منتقل کند تا ملک را به صورت رسمی منتقل کند، اما پس از این مراحل، خود فروشنده ملک یعنی موکل، ملک را به شخص سوم انتقال دهد، در این صورت مرتکب جرم شده است و عمل او فروش مال غیر به حساب می‌آید. این مورد به حقوق قانونی وکیل تناقض دارد؛ بنابراین، اگر وکیل پیش از مالک، مال را به فروش برساند، پس از آن مالک به هیچ وجه حق فروش آن را ندارد و هرگونه اقدام وی بی‌اثر خواهد بود.
جهت پاسخ صحیح تر نیاز به بررسی مدارک و مطالعه پرونده است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام علیه فروشنده و خریدار مبنی بر ابطال قرارداد و سند رسمی انتقال