مشاوره حقوقی رایگان - سوء پیشینه

عرض ادب و احترام
بنده متاسفانه در سال 1375 مرتکب زنای غیر احصان شده که درج در سجل کیفری بنده شد . حال که در یکی از ادارات وابسته به قوه قضائیه مشغول به کار هستم برای تبدیل وضعیت حتما باید سو پیشینه ارائه دهم. با توجه به اینکه سال 89 برای تشکیل موسسه ای انگشت نگاری رفتم متوجه شدم که دارای سابقه کیفری هستم. حال دو سوال از محضر شما استاد بزرگوار دارم ؛ 1. آیا با توجه به گذشت 24 سال از آن زمان اگر برای استعلام سجل کیفری به مراجع قضایی مراجعه کنم باز مرا دارای سابقه کیفری نشان میدهد؟
2. اینکه با توجه به گذر 24 سال از آن امکان حذف سجل کیفری برای من وجود دارد ؟ اگر دارد به چه طریقی بایستی اقدام کنم؟
لازم به ذکر است که در سال 89 که مراجعه به دادگستری کردم برای سوء پیشینه روی برگه استعلام من زده بودن "زنای غیر احصان، زندانی نشده است". و اینکه با توجه به اینکه برای دادگاه صیغه نامه ارائه دادیم روز رسیدگی به پرونده در سال 1375 ، هیچ حکمی نه شلاق نه جریمه برای من اجرا نشد و در سال 89 که به دادگستری مراجعه کردم دادستان دستور داد که پرونده مرا با تاریخ سال 1376 مختومه کنند .
بنده بخاطر این سجل کیفری بسیار مستأصل و مضطرب هستم اگر بزرگواری بفرمایید و پاسخ شفافی داشته باشید بسیار ممنون میشم. قبلا از بذل مراحم شما برادر بزرگوار کمال سپاس را دارم .

پاسخ ها :

هدي  نادعلي پورمنفرد

هدي نادعلي پورمنفرد :

سلام وقت بخیر سابقه کیفری در صورتی است که فرد محکومیت قطعی داشته باشه چه حکم اجرا بشه و چه به هر دلیلی اجرا نشه و اینکه هر چند سالی که بگذره از چارت سوابق فرد کسر نمیشه ولی بعد از گذشت 10 سال جزو سابقه کیفری به حساب نمیاد .اگر چه به عنوان اطلاع از رزومه فرد پاک نمیشه ولی نه به عنوان سابقه کیفری که دارای عواقب و محرومیت های مختص به جرم باشه .