مشاوره حقوقی رایگان - مخارج ساختمان

باز کردن رایزر ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر ؟

پاسخ ها :

محمدمهدي  سياح منش

محمدمهدي سياح منش :

استان :

براساس قانونروابط مالک و مستاجر هرانچه برای سهولت استفاده مستاجر از مورد اجاره لازم است بر عهده موجر است

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
رایزر مربوط به لوله کشی آب است متاسفانه اطلاع دقیقی از ضرورت کاربرد آن ندارم علی ایحال تعمیرات کلی و اساسی مورد اجاره که مربوط به اصل بنا و تاسیسات عمده نصب شده در ملک مانند دستگاه‎های حرارت مرکزی و تهویه و لوله کشی متناسب آب و... باشد بر عهده موجر است و تعمیرات جزئی و همچنین تزئین و تعمیری که مربوط به استفاده بهتر از مورد اجاره باشد با مستاجر خواهد بود. مگر آنکه در قرارداد به صورت دیگری شرط شده باشد. شایان ذکر است در تعیین هزینه های ملک اجاره‎ای، ملاک تشخیص آن است که  تعمیرات مورد نیاز جزء تعمیرات کلی و اساسی  یا تعمیرات جزئی است . عرف و عادت محل واقع شدن ملک استیجاری است،