مشاوره حقوقی رایگان - رهن و رهن و اجاره و معافیت در املاک اجاری که شراکتی است

با عرض سلام و خداقوت خدمت شما عزیزان
سوال اول بنده در مورد محاسبه مالیات رهن کامل و یا رهن و اجاره با هم می باشد؟
منظور از رهن و اجاره این است که یک مبلغی به عنوان رهن داده می شود و ماهانه نیز اجاره هم پرداخت می گردد.
سوال دوم در مورد این است که دو فرد یه ملک مسکونی را به صورت شراکتی دارند. معافیت 150 متری و 200 متری که در تبصره 11 ماده 53 گفته شده چگونه برای اینها لحاظ می گردد. اول در نظر بگیرید دو نفر کلا همین یک ملک را دارند. دوم اگر شخص الف ملکی با متراژ 100 متر مفید در تهران به اجاره داده بود و ملکی دیگر را با شخص به به صورت شراکتی به اجاره دادند که متراژ آن 300 متر و 3 دانگ از ان برای شخص الف و ملک مسکونی در تهران است. در این صورت 100 متر اول برای شخص الف معاف است ولی 50 متر از معافیت باقی می ماند این 50 متر در خانه دوم که به صورت شراکتی بوده چگونه لحاظ می شود

پاسخ ها :

جعفر قنبری

جناب آقای جعفر قنبری :

سلام ؛
در خصوص قسمت اول سوال باید عرض کنم نسبت به 75٪ اجاره سالیانه مالیات میگیرند و در خصوص قسمت دوم باید بگم که در تهران اجاره واحد مسکونی تا 150 متر معاف از مالیات هست و در مورد شما تا حد نصاب 150 متر معاف از مالیات هستید ولی اضافه بر آن را باید مالیات بدهید .