مشاوره حقوقی رایگان - نگهداری مشروبات الکلی

با سلام
مقدار یک لیتر مشروبات الکلی دست ساز از ماشین من کشف شد و رفتیم دادگاه و همون لحظه قاضی منو آزاد کرد و بعد مدتی یه دادنامه برام اومد که محکوم به پرداخت جریمه و حبس و شلاق شدم ولی به دلیل حسن سابقه، تعلیق ساده مجازات تعزیری به مدت دو سال شامل حالم شد.
حالا میخوام بدونم آیا سوء سابقه دارم یا نه!؟

پاسخ ها :

سیدرضاتقوی

جناب آقای سیدرضاتقوی :

خیر سوء سابقه نمی‌شود ولي اگر در این 2سال مرتکب جرم شوید سوءسابقه میشود

سید ابوالحسن حاجی سید جوادی

جناب آقای سید ابوالحسن حاجی سید جوادی :

با سلام
با گذشت دو سال از اتمام مدت تعلیق، امکان صدور گواهی عدم سوء پیشینه وجود دارد چرا که اولاً در صدر ماده 25 قانون مجازات اسلامی «محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمومی» قید گردیده است و محکومیت قطعی اعم از محکومیت تعلیقی و غیر تعلیقی می‌باشد؛ ثانیاً استفاده از تنقیح مناط و وحدت ملاک از نهادهای آزادی مشروط و عفو مندرج در تبصره 3 ماده 25 قانون مجازات اسلامی که بیان داشته محکوم در زمان اجرای حکم از حقوق اجتماعی محروم می‌گردد، مدت تعلیق نیز جزء مدت اجرای حکم محسوب می‌گردد؛ ثالثاً استناد به ماده 52 قانون فوق که اذعان می‌دارد: «هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق، مرتکب جرم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه 7 نشود، محکومیت تعلیقی بی‌اثر می‌گردد و با لحاظ ماده 25 قانون مجازات اسلامی یکی از آثار محکومیت صدور گواهی سوء پیشینه است؛ رابعاً چنانچه نظر بر صدور گواهی مربوطه پس از سپری شدن دو سال از مدت مجازات یا قطعیت رأی تعلیقی باشد و شخص گواهی عدم سوءپیشینه اخذ نماید و نامبرده در مدت تعلیق، مرتکب جرم جدید شود و مجازات تعلیقی به مرحله اجرا درآید، تالی فاسدی در صدور گواهی عدم سوء پیشینه حادث می‌گردد؛ لذا محکوم‌علیه به لحاظ بند پ ماده 25 قانون مجازات اسلامی با گذشت دو سال از اتمام مدت تعلیق می‌تواند گواهی عدم سوء پیشینه اخذ نماید.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شما هم‌اکنون دارای سوءسابقه مؤثر کیفری نمی‌باشید.

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

در حال حاضر خیر.اما اگر مرتکب جرم شوید مجازات تعلیق اجرا و سوء سابقه محسوب می‌شود