مشاوره حقوقی رایگان - درباره مستاجری

باسلام ما در واحدی اپارتمان 20 واحدی هستیم که 6سال پیش درب پارکینگ که اهنی بود را برداشته و کرکره انداخته اند و امسال که ما به اینجا امدیم موتور درب خراب شده و 1 میلیون تومان هزینه کرده اند اولا اینکه ایا هزینه تعمیر درب به عهده مستاجر است یا صاحبخانه و دوما اینکه ایا هزینه را باید بین 20 واحد تقسیم کنند یا بین 10 نفری که ماشین دارند? ممنون و سپاسپگزارم

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
1. مطابق قانون موجر و مستاجر: «در صورتی که در ملک اجاره داده شده عیبی به وجود آید قانون مدنی پرداخت هزینه های تعمیرات را به دو قسمت تقسیم کرده است که شامل تعمیرات جزیی یا فرعی و تعمیرات کلی یا اساسی می شود. هزینه تعمیرات جزیی یا فرعی به عهده مستاجر است و هزینه تعمیرات کلی و اساسی به عهده موجر است. تشخیص هزینه های جزیی یا فرعی از هزینه های کلی و اساسی، تابع عرف است؛ بنابراین با در نظر گرفتن مکان و زمان قابل تشخیص است. به عنوان مثال هزینه های مرتبط با سرویس سالیانه شوفاژ و تعمیرات جزیی آن به عهده مستاجر است و هزینه های مرتبط با مشکلات جدی در موتورخانه قطعا بر عهده مالک قرار دارد.» همچنین توجه داشته باشدی که مستأجر در صورتی می‌تواند هزینه تعمیرات و تغییرات انجام شده در مورد اجاره را از موجر مطالبه کند که این تعمیرات با اجازه موجر انجام شده باشد. بنابراین قبل از هر اقدامی برای تعمیر باید با صاحبخانه تماس بگیرید. صاحب خانه موظف است که در زمان مشحص به شما پاسخ دهد
2. 20 واحد