مشاوره حقوقی رایگان - مشخص شدن تکلیف وسایل خریداری شده

سلام ؛ طی پانزده سال زندگی مشترک همسرم به دلیل اعتیاد و کار نکردن توان پرداخت هزینه های منزل رو نداشت. ناچارا مجبور به اشتغال شدم . طی مدت 4- 5 سال اکثر وسایل منزل رو عوض کردم (فاکتور خرید موجود است) . ضمنا رهن منزل هم متعلق به بنده بوده و بنام من هست.
حال که به اختلاف رسیدیم و قصد جدایی دارم همسرم ادعا کرده که چون رهن منزل به نام من هست ، همه وسایل رو ایشون برمیداره.
میخواستم بدونم با توجه به اینکه این وسایل جهیزیه محسوب نمیشوند آیا دادخواستی وجود داره که بشه اونها رو باز پس گرفت. شایان ذکره که من مدت 20 روزه که منزل خواهرم هستم و ایشون قفل در رو عوض کردن.
ممنون از صبر و حوصله ای که میزارین بابت پاسخ به سوالات

پاسخ ها :

حذیفی    حبیب اله

جناب آقای حذیفی حبیب اله :

با سلام میتوانید با توجه به فاکتورهائی که دارید برای استرداد اموال خود اقدام نمائید جنانجه ایشان قفل منزل را عوض نموده اندمی توانید به کلانتری مراجعه و تقاضا نماید که عوض شدن قفل درب خانه توسط مرد صورت جلسه شود . علاوه بر این ، می توان شهودی را هم حاضر نمود و استشهادیه ای مبنی بر تعویض قفل درب منزل توسط مرد تهیه نمایید و نیز می تواند علیه شوهر شکایت کیفری ترک انفاق نماید ؛ چرا که اقدام به عوض کردن قفل درب منزل توسط مرد به معنای آن است که از انفاق ( پرداخت نفقه ) به زن خودداری کرده است .
در این صورت ، اگر دادگاه تعویض قفل درب منزل توسط مرد را احراز کند ، شوهر را به جرم ترک انفاق محکوم می نماید که مجازات جرم ترک انفاق برابر قوانین و مقررات حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس می باشد . به بیان دیگر ، پیامد تعویض قفل درب منزل توسط مرد آن است که در صورتی که زوجه از وی به جرم ترک انفاق شکایت کند ، مرد به مجازات حبس محکوم خواهد شد . و خود میتواند دلیل بر امکان طرح دعوی طلاق شما باشد . موفق باشید