مشاوره حقوقی رایگان - روشن شدن موضوع

با عرض احترام خدمت مشاورین محترم در دادنامه طلاق خلع نوشته شده عده طلاق سه طهر است و در سند طلاقنامه ذکر شده است طلاق در طهر غیر مواقعه انجام شد صیغه طلاق در تاریخ 1396/10/06 صورت گرفته و اجرا و ثبت شده اما زوجین سه روز پس از اجرای صیغه طلاق تا پایان اتمام مدت عده با هم همانند قبل از طلاق همبستر شدند و چندین بار در این ایام با هم روابط زناشویی داشتنند و در تاریخ 1397/01/06 یعنی درست زمانی که عده زوجه از لحاظ قانونی به اتمام رسیده است زوجه از زوج مطابق گواهی پزشکی صادره از ازمایشگاه سه ماهه باردار بوده و در تاریخ 1397/02/06 زمانی که جنین پنج ماهه بوده اقدام به سقط جنین نموده است پس بنابراین در هر طهر عادت ماهیانه زوجین روابط زناشویی داشتند پس این طلاق در طهر غیر مواقعه صورت نگرفته است و با توحه به این شرایط ایا بحث طلاق منتفی است و صیغه طلاق باطل شده است و این اقدام رجوع از طلاق تلقی می گردد و زوجین از لحاظ شرعی و قانونی زن و شوهر محسوب میشوند و طلاق از حالت خلع به رجعی مبدل میشود یا زنا صورت گرفته و زوجین مطابق با قوانین ایین دادرسی کیفری مستوجب تعقیب قضایی و مجازات خواهند بود ؟

پاسخ ها :

حذیفی    حبیب اله

جناب آقای حذیفی حبیب اله :

با سلام طلاق خلعی یعنی زن چیزی به شوهر داده تا او را طلاق دهد ، تا زمانی که زن مال بخشیده را پس نگیرید، مرد نمی تواند بدون عقد جدید به او رجوع کند و در صورتی که حکم را نمی دانسته و بعد از طلاق خلعی عمل زناشویی داشته اند وطی بالشبهه انجام شده است و رجوع تلقی نمیگردد چون طلاق رجعی نبوده است ؛ اما اگر زن مال بخشیده شده در طلاق خلع را پس گرفته و بعد، روابط دوباره با همسر خود را ادامه داده رجوع تلقی میشود که در رای مدت آن سه ماه تعیین شده است . بدین توضیح زنا صورت نگرفته بلکه وطی بالشبهه است و مستوجب تعقیب کیفری نخواهند بود .
رای اطمینان شما موضوع از حضرت آیت الله هادوی تهرانی استفتاء شده است که می توانید ملاحظه نمائید. پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است: طلاق خلع طلاق بائن است و امکان رجوع شوهر به زن در زمان عده وجود ندارد، مگر این که زن از آنچه بذل کرده است، رجوع کند که در این صورت برای مرد امکان رجوع به زن وجود دارد.