مشاوره حقوقی رایگان - ممنوع الخروجی اعضای شرکت بابت بدهی چک

با سلام و احترام
از یک شرکتی چک دارم که برگشت خورده مدیرعامل که سهام دار اصلی هم هست همه دارایی های شرکت از جمله مطالبات و اجناس رو فروخته و متواری شده اخیرا متوجه شدم سایر اعضای شرکت هم که هر کدوم 1 درصد دارند از اعضای خانواده مدیرعامل هستند با چه روشی می توانم حکم جلب و یا ممنوع الخروجی اعضای شرکت رو بگیرم با علم به این که شرکت هیچ دارایی ندارد لازم به ذکر است تعدادی از چک ها را اجرا گذاشتیم ولی از متواری شدن فرد می ترسم

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
از طریق نقطه‌زنی یا مسدودی کد ملی اقدام بنمائید.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

اگر مدیری چک را امضا کرد، می‌توان علیه او اقدام به شکایت کیفری و در ضمن مطالبه وجه کرد. البته مدیر نیز می‌تواند با اثبات این که عدم پرداخت در نتیجه اقدامات شرکت بوده است، خود را از مسئولیت کیفری مبرا کند.در این صورت تنها مسئولیت کیفری مدیر از بین خواهد رفت، اما مسئولیت مدنی او کماکان برقرار خواهد بود. یعنی حتی در صورت مبرا شدن از مسئولیت کیفری، به نحو حقوقی می‌توان وجه چک را از مدیر امضاکننده مطالبه کرد.

مسئولیت مدیران دارای حق امضا که چک را امضا نکرده‌اند
گفته شد که ممکن است علاوه بر مدیرعامل، برخی از مدیران هم دارای حق امضای اسناد تجاری باشند. ممکن است سوال پیش آید که اگر این مدیران دارای حق امضا، چک را امضا نکنند، آیا مسئولیتی خواهند داشت یا خیر؟ بر اساس قانون در صورتی مدیر دارای مسئولیت خواهد بود که چک را امضا کرده باشد. پس مدیری که حتی دارای حق امضا باشد، در این مورد مسئولیتی نخواهد داشت

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

طرح دعوی کنید، با نقطه زنی ایشان را پیدا میکنند. وجه را میتوانید در هر صورت مطالبه نمایید