مشاوره حقوقی رایگان - ملک ورثه ای

درود پدر من فوت کرده هست و روند انحصار وراثت انجام شده پدر من ملکی داشته است که بین سه تا فرزند و پدر و مادرش که زنده هستند و مادرم یعنی 6 تا ورثه تقسیم میشه حالا
تصمیم بر این شد پدر ومادر بزرگ من سهم ارث خود را به مادر من ببخشند و بدون دریافت هزینه و یا قولنامه و مبایعه نامه و یا دست نویسی طبق روند رسمی دفتر خانه سند تک برگ به نام مادر من خورده هست میخواستم بدونم آیا پدر و مادر بزرگ من می‌توانند سهم خود را از ملک بگیرند یا خیر .

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام
در حال حاضر با توجه به اینکه هر کدام یک ششم ارث می‌برند می‌توانند سهم خود را مطالبه کنند
اما در صورتی که سهم خود را ببخشند دیگر خیر قابل مطالبه نیست

سعید پارسائی فر

جناب آقای سعید پارسائی فر :

سلام. وقتی می‌فرمایید روند رسمی دفترخانه توضیحاتتان اشتباه است زیرا که روند رسمی دفترخانه اینطور است که به گواهی حصر ورثه نگاه می‌کند و به نسبت سهم الارث هر کس سند صادر می‌شود پس باید پدربزرگ و مادربزرگ نسبت به این امر رضایت داده باشند و سردفتر از این امر آگاه باشد یا اگر دفترخانه همچین سندی را صادر کرده مرتکب تخلف شده است و هم قابلیت شکایت دارد و هم پدربزرگ و مادربزرگ می‌توانند سهم خود را از ملک بگیرند.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند
اگر پدر و مادر بزرگ به دیگران بخشیده باشند هبه باشد قابل رجوع است وگرنه خیر
اسناد و مدارک باید به نظر‌ برسد….