مشاوره حقوقی رایگان - ارث با وجود شرط

سلام میخواستم بدونم پدری میتونی وصیت کنه که بعد از مرگش قسمتی یا همه اموالش به وراث نرسد مگر اینکه کاری که ازشون خواسته را انجام بدهند؟ یعنی برای اونها شرط بذاره برای گرفتن ارث و میراث؟ وصیت نامه رو به وکیل بده و وکیل چند سال بعد از فوت اگر شرط انجام شده بود ارث رو به اونها پرداخت کنه؟ امکانش هست؟

پاسخ ها :

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

متوفی میتواند در خصوص یک سوم اموالش در وصیتنامه تصمیم بگیرد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

موضوع ارث اختیاری نیست که پدر اجازه دخلی در آن داشته باشد لی می‌تواند وصیت تملیکی یا وصیت عهدی نماید آن هم تا یک سوم اموال و مازاد بر آن نیاز به تنفیذ وراث یا بستانکاران دارد

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
بله به این نوع از وصیت وصیت عهدی گفته می‌شود و صحیح است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون امکان محروم کردن فرزند از ارث به صورت کلی در قالب وصیت نامه وجود نخواهد داشت
ولی پدر می تواند 1/3 از تمام اموال خود را در قالب وصیت تملیکی وصیت نماید و می تواند تملیک 1/3 از اموال به موصی له مشروط به شرط باشد

سیدرضاتقوی

جناب آقای سیدرضاتقوی :

باسلام خیر فقط درحد یک سوم اموال می‌تواند وصیت کند وشرط بگذارد

مهین نیکو

سرکار خانم مهین نیکو :

سلام خیر ، به محض فوت، مالکیتِ وراث بر ترکه ایجاد میشود

حکیمه عطالو

سرکار خانم حکیمه عطالو :

وصیت برای یک سوم اموال نافذ هست و به محض فوت میتونین درخواست تقسیم ارث داشته باشین

نازنین کرداسلام

سرکار خانم نازنین کرداسلام :

خیر محروم کردن ورثه از ارث امکان پذیر نیست و وصیت هم صرفا در خصوص یک سوم نافذ است

مهدی سعیدی خواه

جناب آقای مهدی سعیدی خواه :

ایشان می‌توانند تا یک سوم اموال خود را در قالب وصیت تقسیم نمایند و بقیه ماترک را باید طبق ارث تقسیم کنند

غزال زارعی

سرکار خانم غزال زارعی :

سلام وصیت تا ثلث اموال امکان پذیر است .بیشتر از آن غیر قانونی است و فاقد وجاهت قانونی است .

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

به موجب ماده‌ 837 قانون مدنی، محروم کردن وراث از ارث امکان ندارد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

امکان محروم کردن یک نفر از ارث نیست کارهای دیگر میتوان انجام داد تا به مقصود رسید

افشین حمیدپور

افشین حمیدپور :

سلام در وصیت می توان شرط گذاشت ولی کسی را نمیتوان از ارث محروم کرد

ناهید جامعی

سرکار خانم ناهید جامعی :

سلام و عرض ادب
در قانون ما (ماده 837 قانون مدنی) محروم کردن از ارث به صراحت غیرنافذ اعلام شده است پس طبعا هر شرطی که منتج به این محرومیت شود هم نمی تواند صحیح باشد.
در مورد وصیت به انجام عمل که اصطلاحا وصیت عهدی نامیده می شود نیز شرایط خاصی مقرر شده که خارج از موضوع سوال است.

محمد رسولی کسانق

جناب آقای محمد رسولی کسانق :

نخیر ارث بعد از موت حاصل میشه و قبل از فوت ارثیه معنا نداره تا نسبت به تحقق اون شرط هم بذارن