مشاوره حقوقی رایگان - تعهد به اسقاط حق معین در قرارداد.

در مبایعه نامه فی مابین طبق ((اسقاط حق مالکیت ملک و عین مشخص )) و ((اسقاط حق ادعا در مورد و یا عین مشخص))که در قانون مدنی هم وجود دارد نوشته شده :
(( فروشنده متعهد میشود هیچگونه حق مالکیت و ادعایی نسبت به ملک مورد معامله ندارد)).
حال اگر مثلا به علت خیار اشتراط یا صفت یا غبن و امثالهم حق فسخ پیدا کند با توجه به دادن تعهد که هیچگونه حق مالکیت وادعایی نسبت به ملک ندارد و حق مالکیت خود را نسبت به ملک مورد معامله با تعهدی که داده اسقاط کرده ایا میتواند ملک را بعدفسخ پس بگیرد و دوباره مالک شود ? چون در عمل فسخ ثمن و بیع باید باز بگردن. اگر میتواند پس تکلیف تعهدش چه میشود ? چون متعهد شده هیچگونه حق مالکیتی نخواهدداشت و اسقاط حق مالکیت کرده. هر گونه بازگشت ملک تناقض با تعهد فروشنده هست.ایا خریدار طبق تعهد فروشنده از دادگاه میتواند درخواست به الزام انجام تعهد فروشنده مبنی تعهد درج شده در مبایعه نامه را بخواهد ?

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

در صورتی که مطابق قانون حق فسخ به استناد سایر خیارات برای ایشان ایجاد گردد نوشته فوق اثری ندارد و فسخ متصور است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مفاد قرارداد حائز اهمیت است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اصولاً می‌بای زمان تعهد رسیده باشد و در صورت عدم انجام آن امکان فصل تحت شرایطی وجود دارد

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

بدون مطالعه قرارداد نمیتوانو اظهارنظر کنم

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
با ایجاد حق فسخ در قرارداد به نوعی آن تعهد نقض می‌شود؛ چرا که نمی‌شود هم حق فسخ را لحاظ نمود و هم تعهدی بر خلاف آن در قرارداد درج نمود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله قطعأ می تواند
اگر شرایط فسخ قرارداد وجود داشته باشد امکان فسخ قرارداد وجود دارد
شرطی که ذکر شده است دلیل نمیشود که فروشنده نتواند ادعای فسخ نماید

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
فسخ قرارداد موجب بلا اثر شدن کلیه مفاد آن می گردد لذا با فسخ مبیع به فروشنده و ثمن به خریدار تعلق خواهد گرفت

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اصولاً می‌بایست زمان تعهد رسیده باشد و در صورت عدم انجام آن امکان فصل تحت شرایطی وجود دارد