مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه سهم الارث از برادر

با سلام
پدر بزرگم 15 سال پیش فوت کردن ،3 تا پسر و سه تا دختر دارند ،دایی هایم خانه پدر بزرگم رو به اسم خود زدند و هرکدام سند تک برگ 2 دونگ رو گرفته اند،خواستم بپرسم اگر مادرم و خاله هایم شکایت کنند ارث شاملشان می شود؟

پاسخ ها :

ناهید جامعی

سرکار خانم ناهید جامعی :

سلام و عرض ادب
با اثبات مواردی از جمله
1- اموال بعد از فوت منتقل شده اند نه قبل آن و با رضایت مرحوم
2- هنگام تقسیم ارث دختران مرحوم سهم خود را دریافت نکرده اند و از ارث خود گذشت هم نکرده اند.
این امر قابل اقدام است.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام
به چه صورت این انتقال شکل گرفته
اگر بدون رضایت بوده بله

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
ماترک به نسبت سهم الارث باید بین تمام ورثه تقسیم گردد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
ماترک پس کسر هزینه کفن و دفن و بدهی متوفی
می‌بایست مطابق قاعده ارث تقسیم گردد

شیما دریکوند

سرکار خانم شیما دریکوند :

با سلام
اینکه چگونه سند تک برگ گرفته اند جای سوال است
یا رضایتی از خواهرهای خود گرفته اند که نمیشود اقدامی کرد

یا حیله و تقلبی به کار بردند که می‌توان با اثبات این حیله و تقلب دادخواست ابطال آن اسناد و تحریر و تقسیم ترکه رو داد.

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

بله اگر مادرو خاله شما رضایتی به انتقال نداشته اند ممکن است

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
اگر نقل و انتقال بدون رضایت سایر ورثه باشد می توانند شکایت کنند.

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

باسلام و احترام
درسته که 15 سال از فوت پدربزرگتون میگذره، اما طبق قانون ارث ایران، تا زمانی که میراث تقسیم نشده باشه، وراث حق مطالبه سهم خودشون رو دارن.

در مورد سهم مادر و خاله هاتون باید به نکات زیر توجه کرد:

جنسیت: طبق قانون ارث ایران، سهم پسران دو برابر سهم دختران در ارث هست.
تعداد وراث: در این مورد، پدربزرگتون 6 فرزند (3 پسر و 3 دختر) دارند.
اموال: اموال شامل خانه پدربزرگتون هست که ظاهراً به نام دایی هاتون شده.

با توجه به این موارد، سهم مادر و هر کدام از خاله هاتون یک ششم سهم خونه پدربزرگتون میشه (1/6).

اما چون دایی هاتون بدون رضایت بقیه وراث، سند خونه رو به نام خودشون زدن، این کارشون غیرقانونی محسوب میشه.

مادر و خاله هاتون میتونن با طرح دعوای حقوقی در دادگاه، نسبت به ابطال سندها و مطالبه سهم خودشون از ماترک اقدام کنند.

البته روند رسیدگی به این دعاوی ممکنه پیچیده و زمان‌بر باشه و نیاز به ارائه مدارک و شواهد کافی داره.

به همین خاطر توصیه میشه که مادر و خاله هاتون برای پیگیری حقوق خودشون وکیل بگیرن.

وکیل میتونه با بررسی دقیق شرایط پرونده، بهترین راهکار رو برای احقاق حقوق موکلین خودش ارائه بده و در روند دادرسی از حقوق آنها دفاع کنه. درصورت نیاز از دفتر، وقت مشاوره بگیرید.