مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع در برابر هتک حرمت

من و برادرم که هشت سال دارد در کوچه بودیم، یک موتور سوار با چهار سواره به سمت ما آمد و یکی از از آنها به برادر من توهین کرد و ( او را ک...ر...ه خ..ر خطاب کرد) بنده با او درگیر شدم و سه نفر همراه او نیز با وجود اینکه توهین به برادر من توسط همراهشان را شنیده بودند، به سمت من حمله ور شدند و بنده مجبور شدم برای دفاع از خودم با آنها درگیر شوم. میخواستم بدانم با مقصر بودن طرفین و دفاع بنده از آبروی خانواده خود در برابر هتک حرمت دیگری ، طبق ماده 156 مجازات اسلامی، آیا من تبرئه می شوم؟ بلی یا خیر؟ و اینکه حکم آن چهار نفر چیست؟
سپاس.

پاسخ ها :

فائزه درگاهی

فائزه درگاهی :

ممکن است این امر از مجازات شما کم‌کند اما تبرئه نمی شوید، طبق قانون شما باید بابت توهین ایشان، از آنان شکایت میکردید

مسعود سلطانی

جناب آقای مسعود سلطانی :

با سلام
در خصوص توهین چنانچه ثابت نمایید، شخصی که توهین نموده است به جزای نقدی به نفع صندوق دولت محکوم خواد شد.در خصوص ضرب و جرح چنانچه موضوع به عنوان نزاع دسته جمعی در نظر گرفته نشود، مطابق گواهی پزشکی قانونی به شخص آسیب دیده دیه تعلق خپاهد گرفت و از طرفی اقدام شما دفاع مشروع تلقی نمی شود

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

نگران نباشید شما کار قانونی انجام داده اید