مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن مال مشاع

سلام ملک تجاری مشاعی دارم که سهم اینجانب25درصد وسهم شریکم 75است ولی از اجاره این ملک شریکم چیزی به من پرداخت نمیکند وبرای فروشش هم کارشکنی میکند.ایا برای فروش میتوانم دادخواست فروش ملک مشاع بدهم؟تا قبل فروش از چه طریقی میتوانم اجاره را از او بگیرم؟ برای این کار نیاز به وکیل است یا فقط دادخواست بدهم کافیست؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
آری؛ دادخواست به خواسته دستور فروش ملک مشاع را از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت نمائید.
برای مدتی نیز که شریک از دادن اجاره‌بها امتناع نموده نیز می‌توانید طرح دعوی نمائید.
برای هر اقدام حقوقی نیاز به أخذ وکیل است. همانطور که برای هر اقدام درمانی نیز نیاز به پزشک است.

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام میتونید مطالبه اجرت المثل ازایشون کنید که ملک مشاع رو بدون اجازه شما اجاره داده و متصرف شده
جهت فروش هم

فروش مال مشاع با قابلیت افراز
در صورتی که اداره ثبت اسناد و املاک قابل افراز بودن ملک مشاع را تایید کند، نمی توان ملک مورد نظر را به صورت کلی فروخت. در این شرایط هر کدام از مالکین تنها می توانند سهم خود را به فروش برسانند. برای این کار باید کارهای ثبتی ملک را انجام دهید تا برای هر کدام از شرکا سند افراز شده صادر گردد. پس از آن، هر یک از مالکان می توانند با رضایت شرکاء دیگر و یا حتی بدون رضایت آنها سهم خود را بفروشند.

فروش مال مشاع بدون قابلیت افراز
در صورتی که به تشخیص دادگاه ملک مشاع امکان افراز نداشته باشد، دادگاه رای خود را به صورت گواهینامه صادر می کند. اخذ این گواهینامه به این معنی است که ملک مورد نظر امکان افراز ندارد و متقاضی فروش ملک می تواند تقاضای فروش خود را به دادگاه حقوقی ارائه دهد. در نهایت دادگاه نیز با بررسی اسناد و مدارک مالکیت، دستور فروش ملک مشاع را صادر خواهد کرد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
شما باید ابتدا نامه عدم افراز
از اداره ثبت اخذ نمایید
و دادخواست دستور فروش ملک مشاع را مطرح نمایید

شما باید دادخواست خلع ید ملک مشاعی و اجرت المثل ایام تصرف را اقامه نمایید
بهتر است به وکیل مراجعه نمایید