مشاوره حقوقی رایگان - چطور میتوان صدور چک را محدود کرد؟

برادرم کسب و کاری راه انداخته است با گردش مالی حدود 200-300 میلیون تومان در ماه و 20-30 میلیون تومان. ایشان از بانک دسته چکی 50 برگی گرفته است و در حالی که نیازهای مالی معمولی‌اش حداکثر 200 میلیون تومان پول است، حدود 3 میلیارد تومان چک بی محل کشیده است. برای پر کردن منابع رفته است از نزول خوری پول گرفته است با بهره حدود 7 درصد در ماه و 2 میلیارد از این چک را در قالب 4 چک صیادی داده است به ایشان.
مادرم با اطمینان از این که ایشان نمیتواند این پول را بدهد و به سرعت بهره پول بالا می‌رود، رفته با واسطه نزول خور صحبت کرده که ما بدهی اش را بدهیم. ما الان دست چک را از برادرم گرفته‌ایم. 25 چک استفاده نشده دارد. 4 چک قبلی نزول خور دست ماست که طی مذاکراتی داده‌ایم و یک ماه مهلت خریده‌ایم و 4 چک دیگر داده‌ایم به مجموع حدود 2 میلیارد تومان. در ته چک‌ها 1 میلیارد تومان دیگر هم چک کشیده شده هست که نمی‌دانیم برای کیست و مهلتش برای ماه خرداد است.
خودش گفته است که حالا که دسته چک‌اش را برداشته‌ایم، اعلام مفقودی خواهد کرد و دوباره دسته چک می‌گیرد!
ما چه کار می‌توانیم بکنیم که ایشان دیگر نتواند دسته چک بگیرد؟ چه بشود دیگر بهش دسته چک نمی‌دهند؟
آیا می‌توانیم با رئیس همان شعبه صحبت کنیم و آیا کمکی می‌کند که دیگر دسته چک به ایشان ندهند؟
احتمال بسیار ضعیفی وجود دارد که ما بتوانیم از برادرم چک با مبلغ بالا بگیریم و خودمان برگشت بزنیم. آیا این کمکی می‌کند؟ می‌خواهیم حسابش بسته نشود، ولی دیگر نتواند فعلا دسته چک بگیرد! برگشت بزنیم حساب‌هایش هم بسته می‌شود؟ می‌خواهیم حسابش بسته نشود که هم خیلی لج نکند و هم بتواند کارهای معمولش را انجام بدهد.

پاسخ ها :

صدور دسته چک برگشت چک مسدودی حساب دسته چک