مشاوره حقوقی رایگان - تقسيم مساوی سهم الارث

با سلام و تشكر از شما، سوال بنده در رابطه با پدری هست كه ٣ فرزند (يك پسر و دو دختر) دارد، بعد از مرگ متوفی دختران وصيت نامه ای رو ارائه ميدهند بدون شاهد و دستنويس با امضا و اثر انگشت متوفی، مبنی بر اينكه فرد متوفی وصيت به تقسيم مساوی اموال كرده و گفته هر چه هست به طور مساوی تقسيم كنيد سوال بنده از شما اين است با توجه به بی اطلاع بودن فرزند پسر از اين موضوع و اينكه خواهران مدعی هستند كه بايد به وصيت عمل و اموال تقسيم بر سه شود، سوال بنده از شما اين است كه : ١) طبق بررسی هايی كه صورت گرفته وصيت بدون شاهد وجهه قانونی ندارد اما آيا از لحاظ شرعی پسر بايد به آن عمل كند ؟٢) مگر اينطور نيست كه هر كسی فقط در مورد يك سوم اموالش ميتواند وصيت كند و دو سوم مابقی بايد به صورت دو بر يك تقسيم شود فرض بر اينكه پسر راضی به تقسيم مساوی ارث شود آيا بايد يك سوم اموال رو تقسيم بر سه قسمت مساوی كنند ؟ يا كل را تقسيم بر سه كنند؟ فرضا كل دارايی متوفی مبلغ ٢٧٠ ميليون ميباشد چگونه سهم الارث به طور مساوی از يك سوم اموال تقسيم ميشود و سهم هر يك چقدر است؟
با سپاس از شما

پاسخ ها :

بهمن جلالی شش پیری

جناب آقای بهمن جلالی شش پیری:

باسلام
اگر شما بعنوان پسر بپذیرید، کل 270 میلیون تقسیم بر 3 میشه
ولی اگه نپذیرید و وصیت نامه هم صحیح باشه، ابتدا یک سوم آنرا تقسیم بر 3 میکنند و بقیه هم به نسبت 2 به 1 تقسیم میشه.
یعنی نصف شما و نصف هم اون دوتا.