مشاوره حقوقی رایگان - جعل پلاک خودرو توسط یک فرد ناشناس

با سلام و خسته نباشید . چندین ماه پیش از پلیس فتای یک شهرستان تماس گرفتن و گفتن پلاک شما روی یک مدل ماشین دیگه جعل شده و تخلفاتی صورت گرفته و بعد از اطمینان از اینکه ماشین من مدل دیگه و رنگ دیگه ای داره گفتن که خودشون پیگیری میکنن.
چند ماه پیش دوباره و اینبار از مشهد زنگ زدن و همان داستان . حالا چند روز پیش رفتم خلافی بگیرم گفتن ماشینت نامه توقیف خورده بخاطر نامه پلیس فتا و دادسرای اراک و دوباره انگار با پلاک جعلی در یک شهر دیگه تخلف شده.
ضمنا انگار متخلف اینبار پلاک جعلی رو روی یه ماشین شبیه من بسته.
این ماشین وسیله امرار معاش خانوادمه حالا برای رفع توقیفش چکار کنم ؟
آیا میتونم به سابقه های قبلی در پلیس فتا اشاره کنم ؟
چون به من گفته بودن خودشون پیگیری میکنن من شکایتی نکردم . حالا شکایت بکنم ؟ چگونه و تحت چه عنوانی ؟ و از چه شخصی ؟ چون پلیس فتا پیگیری میکنه باید در پلیس فتا شکایت کنم ؟ و در پلیس فتای تهران؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مخاطب محترم برابر«طبق ماده 720 قانون مجازات اسلامی، «هر کس در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی تغییر دهد، یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن نصب کند یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد یا چنین وسایلی را با اعلام به تغییر و یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد و همچنین هرکس به نحوی از انحاء در شماره شاسی، موتور یا پلاک وسیله نقلیه موتوری و یا پلاک‌های موتور و شاسی که از طرف کارخانه سازنده حک یا نصب شده بدون تحصیل مجوز از راهنمایی و رانندگی تغییر دهد و آن را از صورت اصلی کارخانه خارج کند به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.»بنابراین مسوولیت کیفری این بزه بدوا بر عهده شما مالک و کاربر محترم می باشد،اثبات عدم اطلاع و این که خودرو مورد استفاده چه اشخاص دیگری بوده با شما می باشد،علی ایحال موجبی جهت توقیف خودرو مذکور نیست،با تقدیم اسناد مالکیت خودرو اعم از سند رسمی یا فروش و سند انتظامی و بیمه نامه در مرجع قضایی که پرونده مطروح رسیدگی می باشد،درخواست رفع توقیف خود را بفرمایید/