مشاوره حقوقی رایگان - چند مساله درس حقوق مدنی 2 :

سوال اول : علی بدون اجازه خودروی متعلق به رضا را طی قراردادی در برابر مبلغ صد میلیون ریال به آرش می فروشد آرش خودرو را تحویل گرفته و ثمن معامله را به علی پرداخت می کند رضا شش ماه بعد، معامله را اجازه می کند آرش در این مدت ، سه ماه با خودرو کار کرده و سه ماه آن را در پارکینگ نگهداری نموده است . با توجه به مساله به سوالات زیر مستندا و مستداله پاسخ دهید :
1- آیا رضا برای گرفتن ثمن باید به علی مراجعه کند یا به آرش ؟
2- بیان کنید که منافع ماشین در مدت شش ماه متعلق به چه کسی است ؟ (نظریات مختلف)
3- در صورتیکه رضا معامله را رد کند وضعیت معامله و روابط اشخاص مذکور چگونه خواهد بود ؟
4- با رد معامله در صورتیکه بر خودرو مذکور معملات متعددی صورت گرفته باشد وضعیت آن معامله چگونه خواهد بود ؟
ب – در صورتی که در معامله ای شرط فعل شود و مشروط علیه از آن شرط خوداری کند مشروط له چه اختیاراتی پیدا می کند ؟
ج- ضمن تعریف قصد و رضا ، شرایط تحقق اکرا را توضیح دهید؟
د- وضعیت معاملات هر یک از اشخاص ( صغیر و غیر ممیز )، سفیه و مجنون ( دایمی و ادواری ) را بیان کنید ؟
سوال دوم : سروش که یک تاجر تهرانی است طی نامه ای فروش یکصد تخته فرش را به بهنام که یک تاجر اهوازی است ایجاب می نماید بهنام پس از طلاع از مفاد ایجاب قبولی خود را نوشته و به منشی خود بنام علی دستور می دهد که نامه حاوی قبولی را پست نماید علی در اثر غفلت نامه را با سه روز تاخیر پست می کند روز بعد از قبولی بهنام از قبولی خود پشیمان شده و به تصور اینکه علی نامه را پست کرده طی فکسی پشیمانی خود را به سروش اعلام می کند و در همان روز بهنام در اثر یک سانحه رانندگی فوت می نماید .
با توجه به مساله به سوالات زیر مستندا و مستدلا پاسخ دهید
اولا- بیان کنید که معامله زیر تحقق یافته است یا خیر ؟ (نظریات مختلف)
ثانیا – در فرض تحقق معامله :
1- سروش جهت اجرای تعهد خود باید فرش ها را تحویل چه کسی بدهد ؟
2- در صورت تلف شدن فرش ها وضعیت اقاله چنین معامله ای چگونه است ؟
3- در صورتی که ثابت شود سروش قبل از انجام معامله دچار جنون ادواری شده بود وضعیت معامله چگونه است ؟
سوال سوم :
- مجسمه ای به شرط عتیقه بودن و همچنین شرط طلا بودن به فروش می رسد؟ بعدا معلوم می شود مجسمه عتیقه بوده لکن از طلا نبوده است ، چه حقی برای خریدار وجود دارد ؟
سوال چهارم :
- الف به ب وکالت می هد تا قراردادی با ج برای ساخت یک دستگاه آپاراتمان ظرف یک سال منعقد کند و در ضمن مقرر می شود وجه انجام قرارداد را در سه قسط به (ب) پرداخت گردد و قسط اول پیش از شروع به کار پرداخت گردد . اول اینکه چنانچه الف قسط اول را پرداخت نکند ج حق فسخ قرارداد را دارد یا خیر
دوم اینکه چنانچه ج ظرف یک سال منزل را نسازد چه کسی حق مراجعه به دادگاه و الزام او را دارد الف یا ب؟