مشاوره حقوقی رایگان - توافق نامه و مطالبه وجه سفته

باسلام و احترام
مبلغ 7 میلیون تومن به دوستم نقدا قرض دادم و در توافق نامه نوشتیم که اقای ... فرزند... بشماره ملی...
طی ده قسط ماهیانه مبلغ 700 هزار تومن بشماره کارت .... بیست و پنچم هر ماه واریز کند و برادر دوستم هم متعهد شد که در صورت عدم پرداخت اقساط ماهیانه شخصا مسئولیت پرداخت رو انجام بدن و در اخر قرارداد متعهد سفته دوستم و برادرش دو فقره سفته جمعا به مبلغ کل بدهی بهم تسلیم کردن و پشت سفته رو برادرش امضا و اثرانگشت زدن و شماره سفته رو قید کردیم در توافق نامه و اینکه نوشتیم در صورت عدم پرداخت اقساط ماهیانه سفته 7 میلیون قابلیت اجرایی را دارد.
سوال من این هستش که طرفین دو قسط رو برای من کارت به کارت کردن
و شش قسط ندادن و دو قسط سررسیدش نرسیده هنوز
و اینکه باتوجه به توافق نامه فی مابین و متعهد مقرر شد در صورت عدم پرداخت اقساط ماهیانه سفته 7 میلیونیش بره اجرا بنده میتونم بدلیل عدم پرداخت اقساط و عدم اجرای تعهد مطاابه وجه سفته رو از شورا بخوام؟
ایا جدای از مطالبه وجه سفته بعلت عدم اجرای تعهد میتونم درخواست الزام به انجام تعهد پرداخت اقساط ماهی700 تومن هم بخوام از شورا؟
توافقمون دو شرط بوده جمعا
بیست و پنچم هر ماه 700 هزار تومن بزنه به کارتم مبلغ بدهیش 7 میلیون هستش
و دوم اینکه اگر هر ماه قسطاشو پرداخت کرد سفته 7 میلیونی قابلیت اجرایی داشته باشه.
امکان مطالبه سفته و انجام تعهد اقساط هم هستش؟
ایا باید سفته رو هم واخواست کنم؟
فقط سفتشو گفتم تاریخ نزنن و مشکلی نیست برای تاریخ نزدن سفته؟
قراردادمون تاریخ دار هستش.
سفته رو باید حتما واخواست کنم؟ تاریخ نزدن مشکلی برای واخواست نداره ایا؟
و خواسته بنده بخاطر عدم اجرای تعهداتش هم اقساط ماهیانه رو بهم بده و هم وجه سفته رو بابت عدم اجرای تعهدات منعقد در قرار داد.
باتشکر فراون. ممنونم میشم از راهنماییتون.

پاسخ ها :

مسعود سلطانی

جناب آقای مسعود سلطانی :

با سلام
برای اینکه از امتیازات‌ سند تجاری از قبیل خسارت تاخیر تادی که سفته هم جزو‌ این اسناد هست‌ برخوردار بشید بهتره‌ واخواست‌ رو انجام‌ بدید
با توجه به قید سفته‌ در توافق نامه امکان‌ اقدام‌ و مطالبه هر دو مورد نیست
شما می تونید سفته رو پس از واخواست اقدام‌ کنید