مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

با سلام. پدر بنده حدود یکسال قبل مرحوم شدن. از ایشون دو خانه به ارث مانده است. ایشون وصیت نامه مکتوبی ندارن. حالا من دو سه تا سوال برام مطرح هست ممنون میشم جواب بدید: 1- خواهرهای ما از خانه پدر جهیزیه بردن آیا این جهیزیه هم سهم ارثشون محسوب میشه قانونا و شرعا؟ 2-برادرهای بزرگتر ادعا دارن یکی از خونه های پدرم را اونها آباد کردن (دو طبقه و دو واحد بوده و اونها به سه طبقه و چهار واحد تبدیلش کردن. اما در دو واحدی که خودشون اضافه کردن خودشون رایگان حدود 10 سال نشستن)، حالا آیا باید سهم بیشتری از ارث به این دو برادر بزرگتر برسه؟ 3- اگر از وراث که 9 نفر هستیم یک یا دو نفر برای انحصار وراثت و طی مسیر همکاری نکنن چه میشه کرد؟ ما دنبال تقسیم منصفانه و قانونی و شرعی ارث هستیم و نمی خواهیم کار به شکایت و دادگاه برسد. ممنونم از پاسخ شما که ما را خیلی کمک خواهد کرد.

پاسخ ها :

مصطفی زارعی شرق

جناب آقای مصطفی زارعی شرق :

سلام.جهیزیه ارتباطی به ارث ندارد و برادرها هم ادعایشان مردود است واگر ورثه توافق نداشته باشند باید تقسیم ارث از طریق دادگاه صورت گیرد.