مشاوره حقوقی رایگان - حکم قطعی الزام به تنظیم سند. بازداشت سند و ماده 146 قانون احکام مدنی

با سلام
اینجانب در تاریخ 99/1/17 حکم قطعی دادگاه تجدید نظر را مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی یک ملک به نفع اینجانب صادر گردد. با توجه به اینکه بنده حکم را به اجرا گذاشتم صاحب ملک با تبانی یک چک صوری به مبلغی امضا کرده و به یک نفر داده تا برگشت بزند و سند را در تاریخ 99/2/27 از طریق واحد اجراییه اداره ثبت بازداشت کرده است. با توجه به این ماده سریعترین راه برای ابطال اجراییه اداره ثبت کدام گزینه است. ممنون میشم راهنمایی فرمائید. آیا میتوانم از ماده 146 در اداره ثبت استفاده کنم؟

پاسخ ها :

شاهرخ صحرائی

جناب آقای شاهرخ صحرائی :

سلام ماده 146 قانون اجرای احکام مدنی مختص دادگاه و بدون تشریفات دادرسیه . اقدام کنید با توجه با تاریخ مبایعه نامه خود .

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

- رأی وحدت رویه شماره 784- 1398/9/26 هیأت عمومی دیوان عالی کشور
نظر به این که طبق ماده 8 قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت و قانون دفاتر اسناد رسمی مصوّب 1322/6/27، ترتیب شکایت از طرز عمل و اقدامات اجرایی و مرجع رسیدگی به آن و به طور کلی آنچه برای اجرای اسناد رسمی لازم است، طبق آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی مصوّب 1387/6/11 ریاست قوه قضائیه است و ماده 169 این آیین‌نامه، مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی را رئیس ثبت محل تعیین کرده است و در مواردی که ثالث نسبت به مال توقیف شده ادعای حق نماید، این امر مانع از مراجعه او به دادگاه صالح و اقامه دعوی برای اثبات حقانیت خود نیست،بنابراین در دادگاه یا ثبت میتوانید اعتراض ثالث بگذارید