مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت مافی الذمه

با سلام و آرزوی توفیق.ماده 264 و ماده 300 یکی از موارد سقوط تعهدات مالکیت مافی الذمه.
سوال: پدرم زمینی را به من واگذار کرد و در دفتر اسناد رسمی در تعهد نامه تثبیت مالکیت نوشت: *مسئولیت معترضین احتمالی را به عهده می گیرم*. بعد از آن برادرم گفت من قبل از شما زمین را با اقرارنامه رسمی از پدرم دریافت کردم . سپس برادرم منصرف می شود و به دفتر خانه می رود و اقرارنامه خود را کان لم یکن تلقی می دهد و آن را به پدرم بر می گرداند.
حالا پدرم ادعا می کند که زمین مال خودش شد.
در حالی که پدرم در سندم نوشته بود مسئولیت معترضین احتمالی را برعهده گرفته ام. و به فرض مثال به تازگی مالک شده طبق تعهد نامه رسمی که به من داده بودآیا نباید به تعهد خود عمل کند؟ آیا پدرم حق اعتراض دارد در حالی که نسبت به من تعهد رسمی داده.
خواهشمند است راهنمایی فرمایید.

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام اگر پدر شما در زمان واگذاری مالک نبوده معامله با شما فضولی بوده است و بعدا اگر به هر نحو مالک شود این مالکیت بعدی موجب نفوذ معامله قبلی که با شما بوده نمی شود اگر دز زمین تصرف داشتهاید و وجهی بابت آن پرداخت کرده اید دادخواست اثبات بیع و سپس الزام به تنظیم سند بدهید