مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

دختری مجرد ٣٤ ساله دانشجوی دکتری هستم. یک خواهر بزرگتر از خودم دارم و یک برادر ١٥ ساله دارم. پدر من بازنشسته با درامد بازنشستگی دو و نیم میلیون تومان و ماهیانه حدود ٥ میلیون تومان از کار در اژانس تاکسی سرویس درامد دارد. علاوه بر اینها زمین های کشاورزی هم دارد که انها را اجاره داده است. ولی به شدت خسیس است و نفقه ما را نمی پردازد. فقط کارت حقوق بازنشستگی اش را به ما داده و می گوید کل مخارج زندگی را با همین باید بدهید. که این کارت را هم هر از چندگاهی به بانک می رود و می سوزاند. به هیچ عنوان حاضر نیست برای خرید لباس یا هزینه درمان و یا حتی تحصیل پولی بپردازد. چند سالی است که خواهرم در شرکت ها به صورت قراردادی کار میکند و خیلی از هزینه ها را پرداخت می کند و تمام سعی خود را برای حفظ ابرویمان می کند.
همه ی اینها یک طرف از دست بددهنی ها و توهین هایش به ستوه امده ایم. بدترین حرفها و توهین ها را هم به ما و هم به مادرمان می کند. می گوید من راضی نیستم که شما در خانه ی من هستید و حتی نان می خورید. علاوه بر فحش هایی که به ما می دهد.
می خواستم بپرسم ببینم برای من و خواهرم که لیسانس دارد و برادر ١٥ ساله ام که محصل است و مادرم که خانه دار است چگونه باید برای تعیین نفقه شکایت کنیم و دادگاه حدودا چقدر برای ما نفقه تعیین می کند?
ما در شهر کاشان زندگی میکنیم. همچنین بنده به دلیل کوتاهی که در کودکی در حقم شده به دلیل نزدن واکسن فلج اطفال دارای معلولیت نیز می باشم. می توانم راه بروم ولی با سختی.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

با سلام.شما و مادرتان همگی میتوانید دادخواست نفقه (ماهیانه بعنوان مثال پانصد هزارتومان برای فرزندان و یک میلیون تومان برای مادر ) به دادگاه بدهید. معمولا با توجه به شرایط تحصیلات و سطح زندگی در همین حدود رای صادر می شود.