مشاوره حقوقی رایگان - اجازه خروج از کشور

با عرض سلام و خسته نباشيد.
من و دخترم هنگامى كه او ١٤ ساله بود به خارج از ايران مهاجرت كرديم. مدتى بعد تقاضاى طلاق از شوهرم كردم و ما رسما طلاق گرفتيم.
حالا دخترم ٢٠ ساله شده و قصد بازگشت به ايران رو داريم. سوال بنده اينه كه آيا پدرش ميتواند مانع خروج دوباره دخترم از ايران بشود؟
و آيا دخترم هنگام تمديد گذرنامه ايرانى اش در خارج از ايران نياز به اجازه پدرش دارد؟
و اگر بله، چه كارى لازم است انجام بدهم تا اجازه اش به عهده خودش يا من قرار بگيرد؟
مرسى

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

سلام
پرسشگر ارجمند
دختر بالای 18 سال جهت اخذ پاسپورت و حتی خروج از کشور نیاز به اجازه ولی ندارد، زیرا، مطابق مفهوم ماده 18 از قانون گذرنامه و اصل اباحه افراد بالای 18 سال مجرد و رشید جهت دریافت گذرنامه نیاز به رضایت ولی ندارند

زهرا قنبری

سرکار خانم زهرا قنبری :

باسلام چون دختر شما 20سال دارد نیاز به اجازه پدرش ندارد.