مشاوره حقوقی رایگان - ساخت اتاق در زمین کشاورزی

با سلام
بنده یک قطعه زمین کشاورزی (در سند تک برگ زمین مزروعی قید شده است) حدود 500 متری تفکیک شده و محصور با بلوک سیمانی را در شهرکی که غالباً ویلا سازی شده است در حومه کرج خرید ه ام. هدف بنده باغداری بوده و هست و هنگامیکه زمین را خریدم تعداد 10 عدد درخت در آن وجود داشت که تعمدا بخاطر تغییر کاربری از سوی مالک با هدف ویلا سازی رسیدگی نشده و شش اصله درخت آن کاملاً خشک شده بود. فقط چهار درخت که در مسیر تردد کارگران شهرک بود بخاطر استراحت زیر آن و کمی آبیاری ناخواسته هنوز زنده بود. بنده زمین را با لودر شخم زدم و سی نهال میوه و ده درخت تبریزی برای حصار و سایه افکن اطراف باغ خریداری کرده و کاشتم و امسال که سال دوم است اتاقی را برای سرپناه از آفتاب و باران در گوشه باغچه خودم ساخته ام. یک سکوی سیمانی به ابعاد 3*3 نیز برای استراحت در فضای باز در نظر گرفته و کاسه استخری را بعنوان مخزن ذخیره آب کشاورزی به مساحت 3*4 و عمق 1/5 متر حفر کرده ام تا آب کشاورزی سهمیه خود را برای مواقع کم آبی و آبیاری درختان ذخیره کنم. (هنوز استخر ساخته نشده و گود آنرا حفر کرده ام). کل ساخت و ساز بنده در این زمین 500 متری یک اتاق 15 متری و یک سکوی 3*3 متری و یک مخزن ذخیره آب زمینی (استخر) 12 متری است و الباقی زمین پر شده است از درختان میوه جوان و درختان تزئینی سایه افکن مانند بید مجنون و تبریزی. من زمینی با 10 درخت خشکیده و نیمه خشکیده خریدم و الان حدود 45 درخت در آن خیلی سرحال و خوب در حال رشد هستند. ضمناً برای آبیاری درختان هر هفته یک تانکر آب 2000 لیتری به مبلغ پنجاه تا صد هزار تومان (بسته به فصل) خریداری میکنم. بقیه شهرک 7 واحدی همه ویلا هستند. فقط زمین من باغچه است. دو ماه قبل فردی از جهاد آمده و کتباً هشدار داده که شهرک غیر قانونی است و برای تعیین تکلیف به اداره جهاد کشاورزی منطقه مراجعه نمایید. سوال اینجاست آیا جهاد می تواند با حکم تخریب شهرک تر و خشک را بسوزاند و زمین مزروعی من را که فقط اتاقی برای سرپناه در آن احداث کرده ام را در کنار ویلاهای ساخته شده تخریب کند؟ من عملاً زمین کشاورزی مرده را با هزینه زیادی احیاء کرده ام و عاشق کشاورزی و باغبانی هستم. تکلیف من چیست؟ آیا با ساخت اتاق 15 متری و سکوی 9 متر مربعی تغییر کاربری داده ام؟ حفر گود یا کاسه استخر هم برای جمع آوری آب کشاورزی سهمیه ای است که در سند قید شده است. البته هنوز استخری ساخته نشده است. آیا جهاد می تواند دیوار های باغچه مرا یا اتاق آنرا تخریب کند؟ آیا من کار غیر قانونی انجام داده ام؟ مگر نه اینکه در زمین مزروعی باید درخت کاشت و کشاورزی کرد؟ من هم همان کار را کردم. لطفاً راهنمایی کنید. ممنون

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام از توضیحات شما مشخص است که به کشاورزی و باغداری علاقه دارید اما مطابق قانون در اراضی زراعی و باغ ها هیچگونه ساخت و ساز یا دیوار کشی یا حتی ساخت اتاق یک متری نیز بدون گرفتن مجوز از جهاد کشاورزی ممکن نیست. برای این اقدامات باید قبل از شروع به ساخت یا حتی قبل از خرید به جهاد مراجعه و از ایشان استعلام بگیرید که آیا می شود دیوار کشی و ساخت انجام داد یا خیر----------- اداره جهاد کشاورزی البرز هم طی یکسال گذشته بر خلاف قبل که هیچ بازرسی نبود به شدت با موارد تخلفات برخورد می کند و با حضور نماینده دادستان دیوارها را تخریب می نمایند.