مشاوره حقوقی رایگان - فروش عرصه و اعیان

سلام ، ممنون از اینکه پاسخ می دهید.
پدرم در دهه 60 ساختمان مسکونی که در روستا داشتیم و کوچ کرده بودیم را به شخصی از اهالی فروخت و در قباله ای که به خریدار داده نوشته که اینجانب ... یک قطعه ساختمان به قیمت ... در روستای ..‌. به آقای ... فروختم خواه دارد و یا فروشد کسی حق جلوگیری ندارد. و حق فسخ معامله بدون تاریخ هم نوشته اند.
سوأل من این است که با توجه به این که پدرم فوت شده و در آن زمان شفاهی به برادرم گفته بود فقط قسمت هوایی (عرصه) را فروخته‌ام آیا الان که خریدار قصد تخریب و نوسازی دارد ما می توانیم جلوگیری کنیم و او صاحب زمین نیست و ما ورثه صاحب زمین هستیم یا ادعای ما بی مورد است؟
تمنا می کنم جواب دهید.
با نهایت تشکر.

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.خیر.ادعای شما اثرحقوقی ندارد.چون اولا اگرقصدپدرتان فقط منزل مسکونی بود قطعا بلا فاصله حیاط وزمین داخل درخانه راجدا وسهم خود وطرف را مشخص می کرد.وبا دیوارجدا سازی می کرد.ثانیا با گذشت نزدیک به سی واندی ازفروش منزل که درزمان حیات پدر گذشته,پدرهیچ ادعای قانونی ننموده که خود دلالت برفروش منزل با زمین آن بوده ثالثا,درعرف روستا معمولا خانه با حیاط می فروشند نه خانه خالی را .حالا ادعای اینکه پدر درزیزگوش فرزندی گفته من خانه خالی فروختم ارزش قانونی ندارد.درخصوص فسخ ,چون فسخ مجهول است .شرط فسخ هم باطل است