مشاوره حقوقی رایگان - آیا رأی وحدت رویه شماره 633 باطل شده؟

با سلام و خسته نباشید
1- آیا رأی وحدت رویه شماره 633 در خصوص ترک انفاق زوج باطل شده یا هنوز اجرا می شود؟
2- در صورت باطل نشدن پس چرا شورای حل اختلاف حکم جلب برای زوج صادر می نماید در صورتی که طبق رأی فوق تنها می توان از لحاظ حقوقی پیگیری نمود نه کیفری. آیا این کار غیر قانونی است؟ و اگر غیر قانونی است باید به کجا شکایت کرد؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام رای مذکور در رابطه با نفقه زوجه ای که با استفاده از حق حبس تا پرداخت کامل مهریه از تمکین معاف است می باشد و نمی تواند برای نفقه شکایت کیفری کند ولی می تواند از نظر حقوقی مطالبه نفقه نماید و در صورت محکومیت و نپرداختن نفقه می تواند مستنکف را جلب نماید