مشاوره حقوقی رایگان - اعسار

بنده شاکی بودم دو نفر محکوم به پرداخت مشترک 50 میلیون دیه عمدی شدن. حدود 18 ماه از وقوع جرم گذشته بود دادخواست تقسیط دیه دادن. دادگاه اعسار یکی رو به دلیل داشتن دو دستگاه اتومبیل رد کرد (ایشان مدعی بود که یک دستگاه فروخته به صورت قولنامه و یک دستگاه رو همسرش بخاطر مهریه قبل از صدور حکم توقیف کرده است) نفر دوم را به پرداخت دیه ظرف مدت 8 ماه محکوم کرد. که بعد اعتراض دادگاه تجدیدنطر قرار عدم استماع به دلیلی اینکه باید هرکدام جداگانه اعسار میدادند و پرونده جداگانه تشکیل میشد صادر نمود.
اکنون بنده تقاضای جلب دادم قاضی اجرا میگه باید استعلام بگیرم
1- استعلام سابق راهور که توسط قاصی صادرکننده رای گرفته شده برای قاصی اجرا کفایت نمیکنه؟
2- اگه قاضی اجرا جهت جلب استعلام گرفت و توقیف کرد ایا خریداری که قولنامه داره میتونه به دادگاه مراجعه کنه و با داشتن قولنامه خودرو رو ازاد کنه و نیاز به رضایت من نیست؟
3- بعد اعسار مجدد توسط متهمین میتونم به رای سابق خود دادگاه که مجدد میخاد به اعسار رسیدگی کنه استناد کنم ( مبنی بر رد اعسار یکی و پرداخت ظرف مدت 8 ماه دیگری )؟ اگه استناد کردم دادگاه توجه میکنه؟
4- اگه پرونده اعسار جداگانه تشکیل شد و مجدد از راهور استعلام گرفته شد ولی این بار خودرویی به نامش نبود تکلیف چیه؟
پیشنهاد شما چیه؟ تشکر

پاسخ ها :

امین مشرفی زرندی

جناب آقای امین مشرفی زرندی:

با سلام
خریداری که قولنامه داره در صورت مدعی بودن میتونه به عنوان معترص ثالث دادخواست بده و تا زمانی که دستور توقف عملیات اجرایی صادر نشده شما میتونید پیگیر عملیات اجرایی تا انتها باشید
اگر سابقا اعسار رد شده در صورت دادخواست مجدد ایشون باید ثابت کنه شرایط مالیش تغییرات منفی داشته وگرنه مجددا رد میشه
اگر پلاک ماشین توقیفه اجازه انتقال وجود نداره پس استعلام مجدد فرقی ایجاد نمیکنه

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

در اجرای احکام قبل از صدور جلب اول استعلام اموال میگیرن بعد توقیف میکنن ، اگر مالی توقیف شد و بعدش شخص ثالثی ادعای مالکیت داشت باید اعتراض ثالث اجرایی بده واگر ثابت کنه که مالکیت داره توقیف رفع میشه
درمورد اعسار مجدد دوباره دادگاه تشکیل میشه ودادگاه دوباره بررسی میکنه که متهمین توانایی پرداخت دارن یا خیر شما میتونید به آرای قبلی استناد کنید ولی دادگاه اجباری برای رد اعسار به استناد ارای قبلی رو نداره چراکه هروقت اعسار داده میشه اوضاع وتوانایی فرد درهمون زمان مورد بررسی قرار میگیره. اگر درپرونده اعسار مجدد مالی بنام متهم نباشه وحقوقی نداشته باشه دادگاه اعسارو قبول و دین رو تقسیط میکنه.
پیشنهاد اینه که همون رای اعسار قبلی رو اجرا کنید وپرونده اجرای احکام رو دنبال کنید . بعد اگر مجددا اعسار دادن مجبورید ازون تبعیت کنید.
لذا درصورت وجود حکم اعسار هروقت مالی از متهمین پیدا کردید میتونید بدون توجه به آرای اعسار توقیف کنید