مشاوره حقوقی رایگان - حکم ساخت سند عادی جعلی و استفاده آن در دادگاه

با سلام و خسته نباشید
مادرم یک قطعه باغ داشت که بعد از فوتش بنده با گرفتن گواهی انحصار وراثت دادخواست تقسیم ترکه رو به دادگاه ارائه کردم برادرم در روز رسیدگی بیع نامه ای رو به قاضی نشان داد و گفت من این باغ را از مادرم خریدم و بجای مادرم هم اثرانگشت زده بود البته اثر انگشت نبود و هیچ شباهتی به اثرانگشت نداشت و بنده احساس کردم که با سیب زمینی زده چون قبلا از این کارها دیده بودم ازش بنده ادعای جعل کردم و قولنامه با دستور قاضی مهروموم شد تا قرار کارشناسی اجرا بشه امروز کارشناس برای اجرای کارشناسی آمد اینگونه نظر داد که اثر روی کاغذ هیچ شباهتی به اثر انگشت ندارد و قابل مقایسه با اثر انگشت واقعی نیست و نظرش را منفی اعلام کرد البته روز رسیدگی خوده قاضی به برادرم گفت که این هیچ شباهتی به اثرانگشت ندارد و احتمالا با چسب زدی که بنده متوجه منظورش نشدم
کارشناس اسم کاتب بیع نامه را هم از برادرم پرسیده بوده و ایشان هم با دستخط خودش داخل یک برگه نوشته که نویسنده ی قولنامه آقای فلانی ساکن فلان جا میباشد
سوال بنده این است که آیا بنده میتوانم نسبت به نویسنده هم شکایتی داشته باشم یا خیر
برگه ی ارائه شده طبق نظریه کارشناس جدید بوده و کلمات نوشته شده هم جدید بوده در حالی که نویسنده تاریخ قرارداد رو 1390 زده است آیا او هم باید جوابگو باشد؟
درصورت محکومیت برادرم که مسلم است قانون چه مجازاتی را در قانون مجازات کیفری جدید در نظر گرفته است
آیا اگر حبس داشته باشد میتواند به بدل از حبس تبدیل شود و فقط جریمه بدهد؟
با سپاس فراوان از اساتید عزیز و گرامی

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

جرم جعل و استفاده از سند مجعول شش ماه تا سه سال حبس و جزای نقدی دارد

یک وکیل

اگر جعل ثابت شود و جاعل برادرتان باشد او مرتكب دو جرم جعل و استفاده از سند مجعول شده نكته مهم انتساب عمل جعل به ايشان است حبس و ، جزاي نقدي