مشاوره حقوقی رایگان - توقیف موتور سیکلت به دلیل رانندگی توسط زن

سلام، یک موتور سیکلت رو سازمان بسیج از یکی فامیلامون که دختر بوده، گرفته و به کلانتری داده. روی قبضش زدن کشف حجاب و راننده زن. میگن که بسیج پیگیره و باید 6 ماه توقیف بشه بعد بره دادگاه. این که بدون دادگاه خود کلانتری 6 ماه توقیف کنه میشه؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

توی قانون جایی ننوشته که موتور سواری مختص به مردان هست.رانندگی بدون گواهینامه جرمه که اونم جزای نقدی داره.فرقی نمیکنه راکب زن باشه یا مرد.مهم داشتن گواهینامه است نه جنسیت خاص.اینکه شش ماه باید توقیف شود بعد به دادگاه مراجعه شود برخلاف مقررات هست توقیف خودرو یا موتور سیکلت هم توسط سازمان بسیج مغایر قانون هست.آنها باید موضوع را گزارش کنند و شماره پلاک را به پلیس امنیت اعلام کنند و حق ورود و برخورد مستقیم را ندارند.مدت توقیف در مورد کشف حجاب هم یک هفته هست نه شش ماه.به هر حال مالک موتور با در دست داشتن مدارک مالکیت و واریز تخلفات موتور سیکلت به دادسرای محل توقیف برود و از طریق نامه به دادستان موضوع را پیگیری کند چون به نظر میاد موضوع رانندگی بدون گواهینامه هم باشد که در صلاحیت دادسرای محل وقوع جرم هست ولی در مورد رانندگی بدون حجاب پلیس امنیت صالحه طبق قانون امربه معروف و نهی از منکر رانندگی بدون داشتن حجاب در وسایل نقلیه نداشتن حجاب در ملا عام محسوب میشه.چون داخل وسیله نقلیه حریم خصوصی نیست.در مورد موتور سیکلت که بحث متفاوته و اصلا حریم خصوصی معنی ندارد و نداشتن حجاب قطعا بی حجابی در ملا عام محسوب میشه.