مشاوره حقوقی رایگان - پیگیری دادخواست های شرکت توسط مدیر عامل

طبق مفاد ماده 8 قانون تجارت ، بند 16، تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیر عامل جهت درج در اساسنامه درج شده است.
طبق ماده 86 قانون تجارت مجمع عمومی میتواند نسبت به کلیه امور بجز آنچه در صلاحیت مجمع عمومی موسس و یا فوق العاده است تصمیم بگیرد.
با توجه به مفاد ماده 118 قانون تجارت ، مدیران شرکت دارای کلیه اختیارات لازم برای اداره امور شرکت میباشند.
با این مقدمه مدیر عامل شرکت همراه با نائب رییس هیات مدیره شکایتی را تقدیم دادگاه نموده اند اما با کمال تعجب و پس از سالها تجربه ، قاضی شعبه دادخواست را که الزام به ایفای تعهد بوده به بهانه اینکه پیگیری مراجعه به دادگاه در اساسنامه قید نشده وآ خرین اگهی تغییرات هم قابل قبول نیست! انرا رد کرده است. سوال اینست ایا این کار قانونی است.
ایا بایستی در اساسنامه هر بار قید شود مجمع عمومی عادی شرکت جهت اقامه دادخواست به فلان مجتمع قضائی و بهمان شعبه اقدام نماید! در این صورت دفاتر خدمات الکترونیک که دادخواست را پذیرش و ارسال میکنند و بعد از این ارسال مجتمع قضائی و شماره شعبه مشخص میشود را چگونه قبلا دریابیم!

پاسخ ها :

فرزانه فاروقي

سرکار خانم فرزانه فاروقي :

قيد اختيارات در اساسنامه كفايت ميكند بدين منظور نسبت به راي إصداري اعتراض كنيد

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام .ببینید همکارمحترم.منظورازمدیران بیان شده درماده118ق ت ,هیئت مدیره. شرکت است نه مدیرعامل واین مفهوم ازمفهوم ماده108ق ت فهمیده می شود.طرح دعوا را اساسنامه مشخص می کند که توسط چه کسی باید طرح شود.طرح کننده دعوا نماینده شرکت است ومعمولا اساسنامه طرح دعوا رابعهده هیئت مدیره می گذارد وبعضی ازاساسنامه ها بیان کرده که هیئت مدیره می تواند طرح دعوارا به مدیرعامل واگذارکنند که طی صورتجلسه ای انجام میگیرد.والا مدیرعامل سمتی. درطرح دعوا ندارد. اینکه نایب رییس هم درطرح دعوا حضورداشته ,بایدبه اساسنامه شرکت مراجعه کنیم وببینیم که آیا طرح دعوا توسط فقط یکی ازمدیران می توان طرح نمود یامجنما بایدطرح کنند ,لذا درطرح دعوا توسط شرکت حتما باید اساسنامه وآخرین تغییرات ضم دادخواست باشدوبنظر ,استدلال دادگاه درست بوذه است.