مشاوره حقوقی رایگان - در رابطه به قرارداد موجر و مستاجر در شرایط کرونا

با سلام خدمت وکلا و مشاوران سایت
احترام اینجانب یک واحد آپارتمان را در سال 97 به مدت یک سال به عنوان مستاجر اجاره نمودم و در زمان خاتمه قرارداد موجر از بنده خواست که برای یک سال دیگر در آپارتمان مذکور سکنی گزینم (البته به صورت لفظی و بدون هیچگونه قرارداد یا توافقی) . اینجانب علیرغم اسرار در خصوص انعقاد قرارداد به صورت کتبی با موجر ، ایشان به همان لفظی بودن قناعت نمودند . ضمن اینکه قرارداد اجاره نیز در تاریخ 15/3/98 خاتمه یافته است و ایشان تقاضای تخلیه و خسارات عدم تخلیه را به استناد قرارداد قبل از قرارداد شفاهی نموده است. ضمنا در طول این مدت گاها آب را برویمان قطع و همچنین باعث ایجاد مزاحمت برای پارک خودرو به داخل منزل گردیده و صورتجلسه کلانتری نیز تنظیم گردیده حال به شرح این وقایع چند سوال از خدمت جنابان داشتم
1- با توجه به تمدید قرارداد لفظی مرجع صالح به رسیدگی دادگاه عمومی است یا شورای حل اختلاف و مشمول قانون موجر و مستاجر 76 می باشد یا خیر و آیا می تواند به مفاد قرارداد قبل استناد نماید؟
2- چگونه می توان با شرایط کرونا و با استناد به مصوبه ستاد ملی کرونا تمدید اجاره را خواستار باشم و همچنین از پرداخت خسارات عدم تخلیه رهایی پیدا نمایم . (آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟)
3- آیا می توانم به عنوان ایجاد مزاحمت و توهین اقدام قضائی انجام دهم ؟ ممنون می شوم در صورت صلاح دید زودتر پاسخ دهید .
با سپاس و تشکر فراوان

پاسخ ها :

ایرج بهشتی نژاد

ایرج بهشتی نژاد :

شورای حل اختلاف صلاحیت رسید گی به دعوی تخلیه را دارد مشمول قانون سال 76 است چون لفظا موافقت کرده با تمدید قرارداد تا یکسال دیگر برقرا است و استناد به ان قرارداد برای تخلیه خیر .در شورا تحت همین عنوان دستور ستاد دفاع کنید.بله