مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه مستاجر در صورت تمدید شفاهی اجاره

با سلام خدمت همه وکلا و متخصصان گرامی

بنده چهار سال است که در یک خانه استیجاری ساکن هستم. موعد تمدید بنده انتهای تیرماه بود که طی تماس تلفنی با موجر توافق کردیم که مقداری به پول پیش اضافه شود و مبلغ اجاره هم توافق شد.

پول پیش سر موعد به حساب معرفی شده توسط مالک واریز شد. (توضیح اینکه همه مراودات مالی در طی این چهار سال از طریق همین حساب انجام شده است، چه پول پیش و چه اجاره ماهانه).
همچنین مبلغ اجاره ماهانه نیز سر موعد واریز گردید؛ ماه اول اجاره 2 برابر واریز شد (برای دو ماه اول) که مالک تعمیرات انجام دهد. ماه دوم واریز نشد چون ماه اول دو برابر واریز شده بود. ماه های سوم و چهارم و پنجم و ششم هم سر وقت اجاره واریز شد.

حال مالک بر اساس یک پیش نویس که توسط بنده نوشته شده است، اما امضای من پای آن نیست ادعا کرده که مبلغ اجاره دو برابر مقدار توافق شده و واریز شده است.

به شورای حل اختلاف مراجعه کردیم و متاسفانه قبل از جلسه شورا، مالک و همراهان به اتاق قاضی رفتند و مدتی آنجا مشغول صحبت بودند.
سپس قاضی بدون توجه به مدارک بنده و بدون در نظر گرفتن مبلغ واریزی پول پیش و همینطور شش ماه اجاره واریز شده، گفت که یا باید با مبلغ خواسته شده مالک موافقت کنی یا تخلیه کنی. و استدلال کرد که توافق شفاهی مدتش فقط یک ماه است در صورتی که قرارداد قبلی ما یک ساله بوده و قرارداد جدید نیز به صورت شفاهی به طور ضمنی یک ساله تمدید شده است.

حال، سوال بنده این است که آیا با وجود پرداخت پول اضافه شده به پول رهن و پرداخت شش ماه اجاره بدون تاخیر مالک میتواند حکم تخلیه بگیرد؟

و آیا حرف قاضی شورای حل اختلاف که گفته توافق شفاهی فقط یک ماهه است و نه یک ساله، درست است؟

بنده در حالت فعلی چه کاری میتوانم انجام دهم؟

با تشکر قبلی از همه شما بزرگواران

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

درود
قرارداد شفاهی می‌تواند یک ماه و یا بیشتر از آن باشد لذا قصد و اراده واقعی طرفین شرط عمل است که در صورت احراز به یک سال مدت اجاره همان یک سال است و نه یک ماه. رای شورای حل اختلاف قابل تجدید نظر می‌باشد.
در صورت نیاز به مشاوره بیشتر تماس بگیرید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگوی متقابل دارد تا اظهار نظر دقیقی به توان کرد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد