مشاوره حقوقی رایگان - تصادف

سلام، من 14 خرداد امسال با لاستیک زاپاس یه خاور در اتوبان تهران ساوه تصادف کردم. ماشین را به کنار اتوبان کشیدم و پارک کردم. چند ماشین دیگر هم به آن لاستیک برخورد داشتند. من و پسرم از ماشین پیاده شدیم. بعد از مدت کوتاهی یک بنز 10 تن روی ماشین من رفت که منجر به جرح خانوم من شد و صبح آن روز خانوم من فوت شد. کارشناس کروکی را 50 - 50 زده. علت مقصر بودن بنده را طبق ماده 114 نگذاشتن علایم هشدار دهنده دانست. پدر خانوم من مهریه خانومم را روز سومی که دفنش کردیم به از اجراییات ثبت اجرا گذاشت. ممنوع الخروج هستم، حسابم مسدود شده و ماشینم که تصادف کردم توقیف کرده .
سؤالم اینه :
آیا پدر خانومم می‌تواند سهم دیه دو فرزندم که تحت تکفل من هستند را توقیف کند؟ یا به عنوان دارائی من آن را دریافت کند؟
چون ماشینم از طرف اجرائیات ثبت شیراز، توقیف شده. اما از نظر دادگاه ساوه، نامه رفع توقیف دادن. میتوانم برای تعیین خسارت 50 درصد به بیمه مراجعه کنم؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.مهریه خانم شما یکچهارمش راشما ویکششم راپدرخانم ویک ششم مادرخانم والباقی را دوفرزندتان به ارث می برد.بنابرین پدرخانم فقط یکششم ازاموال متوفی(اعم ازمهریه وطلا و....)رامی تواند اقدام کند دیه مرحوم را50%بیمه کامیون و50%بیمه خودرو شما باید پرداخت کند.پدرخانم به اندازه یکششم ازمهریه ازدیه را می تواند توقیف وبرداشت کند.حال ممکن است سهم یکششم ازمهریه ایشان مشمول کل دیه گردد.البته خود دیه هم یکششم سهم پدرخانم می باشد.ومابقی بابت مهریه می تواند بردارد