مشاوره حقوقی رایگان - وصیت نامه رسمی و اعمال یا ابطال شدن آن به دلیل تغییر در مقدار اموال وصیت شده متوفی

با سلام و خسته نباشید
دو سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی فرمایید
1. هفت سال پیش پدر من طی یک وصیت نامه دو دانگ از چهار دانگ ملک تجاری خودش را به طور رسمی در دفاتر اسناد رسمی وصیت میکنه که پس از فوتش به بنده تملیک گردد به فاصله ی 1 سال بعدش پدر بنده یک و نیم دانگش رو به نام من سند قطعی میزنه و دو و نیم دانگ باقی میمونه. یک سالی میشه که پدر بنده فوت کردن و هنوز انحصار وراثت انجام نشده آیا الان من میتونم درخواست اعمال وصیت نامه بدم که از این دو و نیم دانگ باقی مانده دو دانگ طی وصیت نامه باید به بنده منتقل شه؟! یا چون کلا شرایط وصیت نامه تغییر کرده (قبلا از چهار دانگ دو دانگ وصیت شده بود الان دو و نیم دانگ باقی مونده) وصیت نامه باطل میشه؟ اینم بگم که دو دانگ وصیت شده به من حتی از ثلث اموال ایشون کمتر هست و ایشون اموال دیگری هم داشتن و لازم به ذکره که وراث ایشان با بنده دو پسر و دو دختر دیگه و مادرم هستن
2.بعلاوه پدرم تو وصیت نامش وصیت کرده بود که هزینه ی زندگی مادرم مادام العمر از نصف اجاره این ملک تامین بشه به دلیل تغییر شرایط وصیت نامه این هم باطل میشه؟ اینم بگم که این اخرین وصیت نامه پدر من بود و باطل نکرده و مفادش هم تغییر داده نشده.
پیشاپیش از راهنمایی شما بی نهایت سپاس گزارم.
با احترام

پاسخ ها :

مرتضی جمالوند

جناب آقای مرتضی جمالوند :

با سلام و وقت بخیر؛
در صورتیکه امکان تغییر وجود داشته باشد تقسیم نامه باطل نمیگردد اما در صورتیکه امکان جداسازی و تغییر در مفاد وصیت نامه وجود نداشته باشد می توان ابطال تقسیم نامه را از دادگاه خواستار شد