مشاوره حقوقی رایگان - وصیت

آقای الف ، 3 هکتار زمین و 4 دستگاه آپارتمان و یک خودرو شخصی دارد و دو همسر دارد که مهریه آنها را نداده اند است، همسر اول او دو فرزند دارد یک پسر و دیگری دختر و دو نوه پسری نیز دارد و یک پدر دارد و دو خواهر ناتنی، وی پسر خود را وصی خود قرار داده است و او نیز، قبل از وفات پدر ، وصایت را قبول کرده، آقای الف وصیت کرده ثلث مالش را بین همسرانش تقسیم کنند و همچنین وصیت کرده به تنها دخترش نیز به اندازه سهم پسرش ارث برسد، آقای الف در یک حادثه با پسرش در زلزله زیر آوار کشته می شوند، تکلیف وصی، موصی له و موصی به و همچنین وضعیت موروث و وارثین آقای الف چگونه است؟ آیا در بین فرائض وارثین، اجتماع ممنوع و یا صحیح وجود دارد؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.با فوت وصی,وصیت باطل نیست.ثلث ماترک به دوهمسرتعلق میگیرد ویکهشتم اموال منقول وبهای اموال غیرمنقول هم به دوهمسر تعلق میگیردوالباقی بنسبت پسردوبرابردخترتقسیم میگردد ووصیت به سهم کامل به دخترباطل است.ودخترنصف پسرمی برد والبته اول باید بدهی مورث ازجمله مهریه راپرداخت وسپس ارثیه را تقسیم نمایند