مشاوره حقوقی رایگان - جدا شدن فرزند از خانواده

سلام، من 17سالمه و تقریبا سه ماه دیگه 18ساله میشم.
پدرم خارج از کشور زندگی میکنه و 12ساله از مادرم جدا شده.
من در حال حاضر کنار مادرم زندگی می کنم و رابطه خوبی با پدرم ندارم.
طبق قانون باید هر ماه نفقه پرداخت کنه که نمیکنه هر کاری هم کنم فایده نداره میخوام از این بعد دستم تو جیب خودم باشه.
خانواده یکی از دوستان صمیمیم، میخوان از شهرستان اسباب کشی کنن و برن تو شهر زندگی کنند. به من پیشنهاد دادن که میتونی بیای خونمون زندگی کنی و با حقوق خوب بری سرکار. همه جوره هم حمایتت می کنیم.
میخواستم بدونم بعد از 18سالگی، پدر میتونه مانع مستقل شدنم بشه؟
میتونه برای خانواده دوستم مشکل ایجاد کنه یا شکایت کنه؟
درمورد قانون عرف جامعه هم بگم که دوستم یه برادر تقریبا 6/7 ساله داره پدرشم زراعت کار میکنه و اکثر موقع ها خونه نیست.
آیا میتونم از دادگاه گواهی رشد بگیرم که از شر این خونواده به درد نخور راحت بشم و نتونن ادعایی کنن؟

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

بطور کلی شما میتوانید مستقل زندگی کرده و کار کنید و پدر قانونا نمیتواند شما را منع کند .گواهی رشد صرفا مربوط به امور مالی ست و با 18 سال تمام نیازی به گواهی رشد ندارید