مشاوره حقوقی رایگان - مرخصی زایمان تامین اجتماعی

با عرض سلام و خسته نباشیدمن مربی پیش دبستان در مهد خصوصی هستم از مهر سال 98 تا پایان اسفند بیمه ی 15روزه دارم بعداز آن به علت کرونا دوماه بیمه بیکاری کرونا دریافت کردم اکنون باردارم و تاریخ زایمانم بهمن 99 هست در چه صورتی من میتونم از مرخصی زایمانم استفاده کنم آیا باید بیمه را تا آن موقع پرداخت کنم؟ آیا میشه این چند ماه بیمه رو از یک جای دیگه پرداخت کنم؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

برای بهره بردن از مزایای مرخصی زایمان شما باید در زمان زایمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی باشید.در شرایط حاضر وضعیت اشتغال و بیمه ای خودتان را اعلام نکردید که به چه صورت است.چون اگه از مزایای تبصره دو قانون بیمه بیکاری بهره مند باشید علی الاصول بیمه شما در زمان دریافت مقرری بیکاری از طرف سازمان واریز میشود.ما چیزی تحت عنوان بیمه کرونا نداریم.این اشتباه رایجیه که عوام استفاده میکنند.حقوق بیکاری که در شرایط کرونا پرداخت میشه کاملا منطبق بر قانون حقوق بیمه بیکاری است.در قانون بیمه بیکاری تبصره دو شرایط فورس ماژور که بیماری کرونا هم میتونه مصداقی از اون باشه سبب تغییر شرایط بهره مندی از حقوق بیکاری میشه.این حالت با شرایط نرمال که نیازمند حداقلی از سوابق برای بهره مندی از حقوق بیکاری میشه تفاوت داره و افراد میتونن بدون داشتن شرایط مقرر هم از بیمه بیکاری حالت فورس بهره مند شوند.