مشاوره حقوقی رایگان - ساخت و ساز ملک مشاع

سلام و عرض ادب.
در یک زمین 500 متری توافق بر این که دو واحد 80 متری طبقه همکف برای شریک اول و طبقه اول برای شریک دوم یعنی نصف نصف. پس از ساخت واحد بالا 10 متر بنای مفید بزرگتر است و 20 متر از مشاعی مورد استفاده طبقه بالا می باشد. یعنی راه پله طبقه بالا جدا است که در و قفل جدا می خورد. همکف هم راه پله جدا دارد. ملک در روستا است نسقی و دارای پروانه ساخت است.
سوال اول: با توجه به نوشته اولی که داشتیم قرار بر این که متراژهای خانه باید برابر میشده است ولی الان واحد بالا بزرگتر است چگونه می توان حق شریک اول که واحدش کوچکتر است دریافت نمود یا این که اصلا می توان اقدامی کرد؟
با توجه به اینکه زمین سه دانگ سه دانگ بوده و قیمت زمین و ملک افزایش یافته و این که طبقه بالا متراژ بیشتری از زمین را استفاده کرده، محاسبه قیمت به روز می باشد؟
سوال دوم: با توجه به این که راه هر واحد جدا می باشد و در جدا دارد، امکان کشیدن دیوار جهت مجزا کردن واحدها می باشد؟

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

تغییرات در بنای ساخته شده نیازمند دریافت مجدد جواز ساخت و تغییرات است و اگر در این جوازبه شما اجازه این تغییرات رادادند پس شما مانعی برای این کار نخواهید داشت. در خصوص بیشتر شدن متراژ نیست بهترین راه این است که سر قیمت با یکدیگر توافق نمایید. قیمت روز زمین باید ملاک محاسبات باشد