مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از ھمسایه به علت صدای کولر

سلام.
فصل تابستان است و ما توی حیاط می خوابیم. منزل ما درب به حیاط است. ھمسایه مقابل ما یک حیاط خلوت کنار حیاط ما دارد و کولر ساختمانش در حیاط خلوتش است و زیاد سرو صدا می کند. طوری که مزاحم خواب ماست. می شود شکایت کرد؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مراحل شکایت از سروصدای همسایه

برای برنده شدن در پرونده خود در دادسرا، باید ثابت کنید که سر و صدای همسایه بیش از حد بوده و نگرانی زیادی در این مورد وجود دارد؛ به طوری کلی همسایه را باید منبع سر و صدای آزاردهنده معرفی کنید. در مرحله بعد، باید نشان دهید که آرامش فضای خانه شما به کلی مختل شده است و اینکه قبلاً از شخص خواسته اید جلوی ایجاد نویز (همان سر و صدا) را بگیرد. برای اثبات پرونده خود به مدارک معتبری نیاز دارید؛ مدارک و شواهد را می‌توان در نسخه‌هایی از اسناد یافت، برای مثال وجود شاهد (همسایه‌های دیگر)، ضبط صدا و حتی شهادت شخصی شما، برخی از مدارک قابل ارائه هستند. حتی می‌توانید یک وکیل را استخدام کنید تا مراحل شکایت شما را پیگیری کند.

برای تنظیم شکایت باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنید و فرم دادخواست را با مشخصات فردی، آدرس پستی دو طرف اختلاف، درج و تشریح موضوع دعوی و ذکر دلایل آن پر کنید تا مراحل رسیدگی به پرونده صورت گیرد. سپس با روی کار آمدن شکایت، شما و همسایه مزاحم فراخوانده می‌شوید و موضوع مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نکته مهم: اگر مشکل سر و صدا ناشی از مستأجر مزاحم باشد، این وظیفه صاحب خانه است که اوضاع را بررسی کند و در صورت لزوم اقدامات لازم را پیگیری کند. حتی اگر مستأجر شاکی باشد، باز هم وظیفه صاحب خانه است که موضوع را پیگیری و در صورت نیاز طرح دعوی کند.