مشاوره حقوقی رایگان - میزان سهم الارث نامادری

با سلام. میخواستم بدانم که آیا زن پدر من از زمین های که پدرم به ارث گذاشته، بر طبق قانون جدید ارث میبرد یا خیر؟ با توجه به این که پدر من در سال 1369 فوت شده و تاریخ انحصار وراثت نیز در سال 1372 بوده و در آن قید شده که زن از یک هشتم هوایی می برد و با توجه به این که قانون عطف به ما سبق نمی‌شود، آیا در حال حاضر این قانون شامل زن پدر من می‌شود یا خیر؟ با تشکر

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

در صورتی که تقسیم نشده باشد ، بر اساس قانون جدید باید تقسیم گردد و باید یکهشتم از بها و قیمت زمین را ارث می برد.
ماده 946 قانون مدنی مقرر می دارد : زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزند دار بودن زوج ، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می باشد.
لازم بذکر است با توجه به اتخاذ رویه های مختلف در خصوص عطف به ماسبق شدن یا نشدن این قانون نهایتاً بتاریخ 26/5/1389 تبصره ماده مرقوم تصویب شد.
تبصره (الحاقی 1389/5/26) - مفاد این ماده در خصوص وراث متوفایی که قبل از تصویب آن فوت کرده ولی هنوز ترکه او تقسیم نشده ‌است نیز لازم‌الاجرا است.